• Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: DOVO klaar voor de nacompetitie

VEENENDAAL Door de 2-3 overwinning op Staphorst kan het vizier bij DOVO volledig op de nacompetitie. De ploeg van Gert Kruys treft daarin aanstaande dinsdag al Noordwijk en met het vertrouwen zit het wel goed. ,,De groep voelt zich lekker en er wordt goed gevoetbald. Laat maar komen", sprak Nick Coster vol vertrouwen.

 

Jeroen van der Veer

 

Nog voor de laatste competitiewedstrijd was DOVO al zeker van een plek in de nacompetitie en daarom begon het met een sterk gewijzigde basisopstelling. Zo stonden middenvelders Leon Toonen en Marley Berkvens in het hard van de verdediging en was Coster de linksback. ,,Adil Mahdadi stond op scherp, Bas Mooij was ziek en Mitchell de Zwart niet helemaal fit. Je gaat dan geen risico lopen."

Ook met een nieuwe basisploeg won het zaterdag vrij eenvoudig. Via Joshua Patrick kwam het al snel op 0-1 en na een kwartier scoorde Toonen de 0-2. Niet lang na rust viel dan wel de aansluitingstreffer, maar Aron de Koning wist zijn eerste doelpunt van dit seizoen te maken.

Via de strafschopstip kwam Staphorst terug tot 2-3, al kwam de overwinning nooit in gevaar. ,,We gaan met een lekker gevoel de nacompetitie in en er is veel vertrouwen."

 

*Archieffoto