• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO kan zich focussen op de nacompetitie

VEENENDAAL De piepkleine kans op het kampioenschap heeft DOVO zaterdagmiddag volledig verspeeld. Tegen Urk kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel en na afloop hoorde het dat concurrent ACV ook niet wist te winnen, maar door Veenendaals puntverlies zijn zij nu de kampioen. ,,Natuurlijk baal je dan", aldus verdediger Bas Mooij. ,,Elke kans is er eentje."

 

Jeroen van der Veer

 

Toch had het dit volledig aan zichzelf te danken. Vorige week kreeg het al een enorme dreun door te verliezen van de kersverse kampioen en ook tegen Urk werd er niet gewonnen. ,,De scherpte ontbrak", zei Mooij nuchter. ,,Het was slap en gezapig."

 

Toch kwam het via Joshua Patrick al na twee minuten op voorsprong en leek het een mooie middag te worden. Niets was echter minder waar en DOVO vocht vooral tegen zichzelf. Grote kansen werden niet benut en in de tweede helft deden de bezoekers dat wel. Nadat Becir Ogric de rode kaart kreeg, werd de vrije trap benut. 

,,We moeten ons nu echt richten op de nacompetitie", weet ook de verdediger. ,,Nog één competitieduel en dan komen er vier finales. Er is geen excuus meer; wij moeten er dan staan."

 

*Archieffoto