• Ted Walker
  • Ted Walker
  • SDC kreeg een paar kleine kansjes, maar zonder resultaat.

    Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO kan Puttense muur niet slechten (video)

VEENENDAAL In het thuisduel moesten de spelers van DOVO negentig minuten lang tegen een muur van spelers voetballen, maar een gaatje werd er niet gevonden. Putten bleek met discipline te spelen en ondanks dat de Veenendalers veel geduld bewaarden, kwam de beloning niet. Na afloop voelde de 0-0 dan ook als een nederlaag. ,,Aan een punt hebben wij niets."

 

Jeroen van der Veer

 

,,We gaan dit soort tegenstanders vaker krijgen", zucht Mitchell de Zwart na afloop. ,,Verschrikkelijk. Met z'n allen achter de bal hangen en hopen op de counter. Het zou niet mijn type voetbal zijn."

De verdediger van DOVO had zelf in de zeventigste minuut een grote mogelijkheid. Nadat DOVO er enkele keren zorgvuldig doorheen was gekomen, kreeg de linksback de kans om de trekker over te halen. ,,Ik kwam niet goed uit met mijn stappen", baalde de nummer vijf. ,,De vooractie was goed, maar ik dacht op dat moment dat breed leggen een betere optie was."

 

Toch had voor de rust al een stand van 1-0 op het scorebord kunnen staan, maar een schot van Roy Bakkenes (net over) en een kopbal van Adil Mahdadi (lat) troffen geen doel. ,,Als je tegen hen scoort, is het klaar", wist ook De Zwart. ,,De treffer bleef uit en dan ga je ook tegen jezelf voetballen."

Bij de bezoekers stond Rocco de Keizer in de spits. De lange aanvaller maakt volgend jaar de overstap en het leek er op alsof hij al een rood shirtje droeg. Terwijl zijn ploeggenoten voor elke meter streden, sjokte hij erachteraan. ,,Aanvallend hebben zij niets gebracht en hadden wij de controle. Ze speelde met twee spitsen en daarom was het voor de backs zwaar. Je had veel ruimte, alleen moesten we wel elke keer tachtig meter overbruggen."

 

Een kwartier voor tijd leek Bas Mooij eindelijk het verdiende doelpunt te maken. Na een hoge voorzet deed de mee opgekomen verdediger alles goed, maar zijn kopbal werd op schitterende wijze gekeerd. ,,Normaal maken wij altijd een doelpunt. Dat hadden wij vandaag ook verdiend. Alles hebben we geprobeerd, alleen werd ons spel niet beloond."

Ook één van de zestien corners leverde niets op en daardoor gingen beide ploegen met een punt de kleedkamer in. ,,Heel zuur en ook onnodig. Wij schieten hier niets mee op."