• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO heeft alles in eigen hand (video)

VEENENDAAL Met zelf nog zes duels op het programma heeft hoofdklasser DOVO alles in eigen hand. Na de knappe winstpartij van vorige week op Genemuiden werd zaterdagmiddag ook Oranje Nassau aan de zegekar gebonden. In eigen huis wonnen de Veenendalers met minimaal verschil en daardoor is het op titelkoers; 2-1.

 

Jeroen van der Veer

 

Toch was het alles behalve een eenvoudige middag. De ploeg van Gert Kruys, die na afloop telefonisch niet bereikbaar was, kwam in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Alleen een enorme pegel van Serhat Koc werd gevaarlijk, maar zijn inzet kwam op de lat terecht.

Direct na de onderbreking kwam DOVO dan toch op voorsprong en ditmaal bleek Koc wel doeltreffend. ,,Daarna wil je doordrukken, maar zij zijn een pittig ploegje", aldus verdediger Bas Mooij. ,,Het duurde dan ook even voor de tweede treffer viel."

Deze kwam van de schoen van Enrico Patrick, die een voorzet direct in doel zag ploffen. ,,Hij was eerlijk genoeg om toe te geven dat het een mislukte voorzet was", lachte Mooij.

Een kwartier voor tijd viel, door een inschattingsfout van Mooij, de aansluitingstreffer en was het voor de thuisploeg een kwestie van tegenhouden. ,,Wij kregen nog een enorme kans op 3-1, maar die vergaten we te maken. Vervolgens gaan zij pompen of verzuipen. Dit leverde niets tot nauwelijks wat op, waardoor wij de volle buit in huis houden."