• Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: DOVO en VRC met vertrouwen de nacompetitie in

VEENENDAAL Na een seizoen lang knokken om de prijzen, zullen DOVO en VRC zich nog een keer op moeten laden voor een verlenging van hun voetbaljaar. De twee clubs hadden aan het begin van het seizoen de doelstelling om kampioen te worden, maar de hoofd- en derdeklasser kwamen aan het eind van de rit te kort. Toch kan het seizoen nog glans krijgen, als ze via een omweg weten te promoveren.

Jeroen van der Veer

 

Voor hoofdklasser DOVO lag er samen met trainer Hans Kraay jr. maar één taak. Het moest de topklasse in en het liefst via een kampioenschap. Halverwege het seizoen gingen Kraay en DOVO uit elkaar en moest Bert van Sas het overnemen. Hij kreeg de taak om vooral in uitwedstrijden punten te pakken, want thuis bleek het onverslaanbaar. ,,Inmiddels lukt ons dat wel aardig", lacht verdediger Bas Mooij. ,,We hebben een serie neergezet, waarbij ook uitwedstrijden zaten. Hierdoor mogen we nu de nacompetitie spelen en daarin willen we onze huidige serie doortrekken."

Het begint aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen VVOG en de week daarop kan DOVO het op eigen veld afmaken. Komt het in die duels als winnaar uit de strijd, dan promoveert het eindelijk naar de topklasse. ,,Laten we hopen dat drie keer scheepsrecht is. Het eerste jaar dat ik hier zat was geen succes en vorig jaar waren we er dichtbij. Nu, in mijn derde seizoen bij DOVO, moet het gaan gebeuren. De hele club hunkert ernaar."

Dat DOVO eerst uit speelt, ziet Mooij als voordeel. ,,Het op eigen veld beslissen is toch het mooist", bekent de verdediger. ,,Toch zullen wij ons eerst moeten focussen op het uitduel. In het begin van dit seizoen hebben wij tegen VVOG geoefend en toen viel mij op dat het een aanvallende ploeg is. Dat betekent dus dat het een aantrekkelijke wedstrijd gaat worden, want ook wij kiezen vaak voor de aanval."

 

TWEEDE KLASSE Bij VRC ligt de druk er ook flink op, al voelt trainer Kees van Rijswijk deze niet. De oefenmeester greep met zijn ploeg net naast het kampioenschap en moet daardoor de nacompetitie in. Daarmee begint het aanstaande zaterdag op eigen veld tegen BAS. Om 17.00 uur zal daar afgetrapt worden. ,,We hebben een uitstekend seizoen gespeeld, alleen hadden we de pech dat CDW bij ons in de competitie zat. Normaal gesproken word je met 58 punten uit 26 wedstrijden gewoon kampioen."

Door het goede seizoen heeft Van Rijswijk veel vertrouwen in een goede afloop. VRC begint met een uitwedstrijd en kan het vervolgens bij BAS afmaken. ,,Die wedstrijd spelen we dinsdag. Komen wij als winnaar uit de strijd, dan komt er een poule van drie teams. Hopelijk wij, een andere derdeklasser en een tweedeklasser."

 

Het is nu nog ver vooruit denken en dat doet de oefenmeester liever niet. Eerst moet BAS over twee wedstrijden verslagen worden. ,,We zijn compleet en hebben geen blessures of schorsingen. De koppies staan op scherp en iedereen kijkt uit naar de wedstrijd. Ja, wij zijn er klaar voor'', aldus Van Rijswijk.