• HOORNAAR - 03-06-2017 , Stedoco - DOVO , Sportpark Stedoco ,

    Peter Verheijen
  • HOORNAAR - 03-06-2017 , Stedoco - DOVO , Sportpark Stedoco ,

    Peter Verheijen
  • Jeroen van der Veer
  • Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: DOVO eindelijk naar derde divisie

VEENENDAAL Na jaren van teleurstelling is de feestvreugde bij voetbalclub DOVO enorm. De ploeg van trainer Gert Kruys heeft het eindelijk geflikt en promoveert via de nacompetitie naar de derde divisie. Na het laatste fluitsignaal vlogen volwassen mannen elkaar met betraande ogen in de armen, terwijl ook de spelers en staf door het dollen heen waren.

 

Jeroen van der Veer

 

Met een brok in zijn keel kon Leon Toonen maar nauwelijks onder woorden brengen wat de promotie met hem deed. De clubjongen maakte twee mislukte pogingen achter elkaar mee en door de winst op SteDoCo (thuis 3-0 en uit 0-1 winst)  stond hij nu eindelijk een keer aan de goede kant van de score. ,,Iedereen binnen de club hunkert hier al jaren naar. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost… maar het is gelukt."

 

EINDELIJK Onder trainer Gert Kruys werd de ploeg een voetbal- én vechtmachine en die combinatie bleek er één van goud te zijn. Nadat het kampioenschap was misgelopen, kreeg het een herkansing via de nacompetitie en die mogelijkheid werd met beide handen aangepakt. Eerst werd Noordwijk met veel strijdlust vakkundig aan de kant gezet en vervolgens was SteDoCo het slachtoffer. De basis lag bij de 3-0 thuisoverwinning, waarna de Veenendalers dit weekend het laatste klusje door een 0-1 overwinning klaarden.

,,Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen", sprak Roy Bakkenes trots, nadat hij de champagne over zich heen liet gieten. ,,Ein-de-lijk. Eindelijk is het gelukt. Elk jaar hebben wij gezegd dat we moesten promoveren en keer op keer lukte het niet. Hiervoor ben ik bij DOVO gebleven; met hun promoveren. "

 

KARAKTER Terwijl Enrico Patrick en Marley Berkvens springend langs rennen, roemt aanvaller Joshua Patrick de teamgeest. ,,Deze groep is enorm hecht. We kunnen niet alleen goed voetballen, maar willen ook voor elkaar door het vuur. Dat zag je vooral tegen Noordwijk. Toen we die hadden gewonnen, hadden wij echt een onoverwinnelijk gevoel. Dat was een overwinning op karakter."

Daarna volgde de tweeluik tegen SteDoCo en thuis werd er al met 3-0 gewonnen. Quincy Arends was toen de man met twee treffers en ook in de return was hij de gevierde man. Negentig minuten lang was DOVO de bovenliggende partij en dat werd pas in de tachtigste minuut in de score uitgedrukt. Met zijn linkerbeen was Arends opnieuw de doelpuntenmaker.

,,Als je vijf duels op rij wint, ben je verdiend gepromoveerd", sprak de 19-jarige nuchter. Toch moest hij eerlijk bekennen dat het na de 3-0 winstpartij nog geen gelopen koers was. ,,Je zag het ook bij FC Utrecht", doelend op het feit dat die uit dik verloren, maar thuis alsnog de boel recht wist te zetten. ,,Het kon dus fout gaan."

GOUDHAANTJE Maar dat ging het niet en daardoor mocht Arends op de schouders bij de supporters. Zij vlogen massaal naar de jonge spits toe, die hoogstpersoonlijk DOVO naar de derde divisie schoot. ,,We hebben het met de ploeg gedaan", corrigeerde het goudhaantje de vaagtstelling. ,,Het team heeft mij beter gemaakt, waardoor dit mogelijk was."

De champagne kon ontkurkt worden en het feesten gaan beginnen. Ook voor Joshua Patrick, die door de spelers wordt gezien als één van de grootste feestbeesten. ,,Ik heb Ramadan, dus ik drink niet", sprak Patrick trots. ,,Maar ook zonder drankjes gaan we los. Eindelijk kunnen we feest vieren."