• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO deelt eerste klap uit

VEENENDAAL Alle pijlen zijn bij DOVO gericht op de derde periode en die is het goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen SteDoCo werd overtuigend met 4-0 gewonnen en daardoor doet het goede zaken. ,,We weten nu weer hoe het voelt om te winnen."
Jeroen van der Veer

Met een grote glimlach gingen de spelers van DOVO het veld af. SteDoCo was met ruime cijfers verslagen en na lange tijd wist het ook weer eens te winnen. Het zorgde voor vrolijke gezichten en zo ook bij middenvelder Roy Bakkenes. ,,Wij hebben veel kwaliteit in de selectie en daarom worden we niet snel zenuwachtig. Toch is deze overwinning wel een opsteker en je begint de periode natuurlijk lekker."

Het moet gezegd worden dat de overwinning tot stand kwam door een goed begin en misschien ook wel door een fout van de bezoekers. ,,Zij mochten kant kiezen voor de wedstrijd en hun keeper had graag in de eerste helft wind tegen. Ik had dat anders gedaan, maar goed. Mij hoor je niet klagen."

Via Joshua Patrick en Marley Berkvens kwam het binnen vijftien minuten op een 2-0 voorsprong en leek de marge voor rust nog groter te worden. De Veenendalers waren echter onnauwkeurig, waardoor SteDoCo in leven werd gehouden. Opnieuw Patrick (penalty) en Abderrahim Loukili zorgden ervoor dat de eindstand 4-0 werd. ,,Wij speelden vandaag in een 3-5-2 formatie en dat pakte goed uit. Enrico Patrick en Mitchell de Zwart konden de gehele flank benutten en waren daardoor gevaarlijk."