• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Doek valt voor vrouwen VCV (video)

VEENENDAAL De volleybalvrouwen van VCV zijn door de 3-1 nederlaag gedegradeerd uit de eerste divisie. In het Brabantse Budel was Ledub zaterdagavond te sterk en kan zelfs een wonder de vrouwen niet meer aan een play-off plek helpen. 

 

Jeroen van der Veer

 

Ondanks dat coach Luuk Jothmann voor de wedstrijd nog zei niet in sprookjes te geloven, had hij er wel vertrouwen in dat zijn vrouwen konden stunten. Dit scenario kon na de eerste set al de prullenbank in, want goed was het niet wat VCV liet zien. 

Na de 25-13 begon het vlak bij de Belgische grens beter te spelen. De tweede set werd meer lef getoond en werd het gat kleiner gemaakt. Toch kon met niet voorkomen dat ook deze set verloren ging; 21-25.  Het derde deel van de wedstrijd was misschien wel het minst goede wat de Veenendalers lieten zien en bij een tussenstand van 3-0, en een 3-1 winstpartij voor concurrent Velden, was degradatie een feit. 

Desondanks werden alle krachten in de laatste set gegooid en dit wierp zijn vruchten af. De vrouwen wonnen met 25-23, waardoor het met een opgeheven hoofd huiswaarts kon keren. ,,Door de laatste set heb je toch nog een goed gevoel, al is degraderen nooit leuk", aldus Jothmann, die met zijn ploeg nog wel enkele duels moet spelen. ,,Die kunnen we vrijuit ingaan. We hebben nu toch niets meer te verliezen", sprak speelster Lindy Prins nuchter.