• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Dit moeten we snel vergeten'

VEENENDAAL Bij SKF wil het er voor waken dat het zaalseizoen als een nachtkaars uitgaat. Tegen DOS ging 18-19 onderuit en daar baalde coach Steven Brink van: ,,We speelden tam. Je kan wel eens verliezen, maar niet op deze manier."

Jeroen van der Veer

Al vanaf het begin was te zien dat het niet de avond zou worden voor SKF. De ploeg zat er niet goed in, DOS was fanatieker en bepaalde spelers van de Veenendalers gaven niet thuis. SKF stond op een gegeven moment zelfs met 2-7 achter, maar kwam langzaam maar zeker terug in de partij. Toch was de ruststand 9-12 in het voordeel van de bezoeker.

Ook in de tweede helft werd het publiek de grote verliezer. Zij zagen niet twee ploegen die er een show van maakten en er vielen maar weinig treffers. SKF kwam nooit echt dicht in de buurt van de winst en moest toezien hoe DOS met 18-19 won.

,,Als je de uitslag ziet, denk je dat het spannend was. Dat viel wel mee", aldus Brink. ,,Het is een avond geworden om snel te vergeten. Natuurlijk is DOS een aardige ploeg, maar zeker thuis kunnen wij tegen hen de punten pakken. Dat doen we niet doordat bepaalde spelers, van wie ik het wel had verwacht, niet thuis hebben gegeven. Maar goed, we moeten nu zorgen dat we het zaalseizoen goed afsluiten en ons daarna richten op het buitenseizoen."