• Archieffoto.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Dit kan een belangrijk punt zijn'

VEENENDAAL Elke ploeg baalt als er niet gewonnen is, maar toch heerste er bij De Merino's een tevreden gevoel na het 1-1 gelijkspel tegen DOS'37. Het team staat nu met nog twee duels te gaan op vier punten voorsprong en daardoor kan een puntje volgende week genoeg zijn om zich definitief veilig te spelen.

Jeroen van der Veer

Toch waren er zaterdag mogelijkheden om de thuisploeg DOS'37 te verslaan. De Merino's liet prima voetbal zien en kwam via Aron de Koning op de verdiende 0-1 voorsprong. ,,Maar die blijdschap heeft twee minuten geduurd", baalde trainer Jan Gaasbeek, die de gastheren vanaf de strafschopstip de 1-1 zag maken. ,,Of het een terechte penalty was? Je kan hem geven en aangezien dit seizoen toch al alles tegen zit, keek ik er niet raar van op."

In de tweede helft kreeg De Merino's nog drie goede mogelijkheden, maar geen enkele werd omgezet in een doelpunt. De ploeg van Jan Gaasbeek stapte met een gelijkspel van het veld en het wordt volgende week spannend. ,,De concurrent speelt tegen een ploeg die kampioen wil worden en wij moeten tegen KHC minimaal een punt pakken. Doen wij dat en verliest DZC, dan zijn we er en kunnen we dit vervelende seizoen achter ons laten. Daarom is dit punt niet eens zo heel slecht. Hij kan zelfs nog wel eens heel belangrijk gaan zijn."