• Archief BDUmedia

Van Gent Finaleweken: Debuut loopt uit op een drama

VEENENDAAL Het debuut van Bart van de Beek is uitgelopen op een ramp. De sluitpost van het Veenendaalse GVVV mocht eindelijk minuten maken in de tweede divisie en dat in een duel tegen zijn broertje Boy. Hij zal echter weinig mooie herinneringen overhouden aan afgelopen zaterdag. Na zeven speelminuten moest Van de Beek gewisseld worden omdat hij bij een uittrap geblesseerd raakte en nu blijkt zijn bovenbeenspier voor 60% gescheurd te zijn.

Jeroen van der Veer

In goed overleg met trainer Niek Oosterlee en doelman Johan Jansen werd besloten om Bart van de Beek tegen De Treffers zijn debuut te gunnen. Bij de bezoekers speelt het broertje van de sluitpost en het zou een mooi moment moeten worden. Toch duurde dit slechts zeven minuten, want toen raakte de doelman geblesseerd bij een uittrap. ,,Ik heb mijn spier gescheurd", zegt hij woensdagavond. ,,De revalidatie gaat twaalf weken duren. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen wil ik er gewoon weer staan."

Opvallend detail; nadat doelman Johan Jansen weer onder de lat stond, wist Boy van de Beek -het jongere broertje van Bart- het net te vinden. De wedstrijd GVVV - De Treffers had een einduitslag van 0-2.