'Van Gent Finaleweken is in de regio niet meer weg te denken'

VEENENDAAL ,,Dit jaar zijn wij voor de zevende keer op rij de beste Toyota-dealer van Nederland en voor de zevende keer verbinden wij onze naam aan dit project, dat kan geen toeval zijn", lacht Diderik van Gent als hem gevraagd wordt naar de succesformule van de Van Gent Finaleweken. Het multimediale sportproject is inmiddels een traditie in Veenendaal en Ede geworden en aankomende editie is Van Gent wederom hoofdsponsor. ,,De sportredactie gaat voor de top en wij ook. Vandaar dat dit een gouden match blijkt en die willen wij graag voortzetten."

Jeroen van der Veer

De sportredactie van de VeenendaalseKrant zal als het nodig is weer het hele land door reizen, want ook aankomende editie worden alle sportontknopingen op de voet gevolgd. In tekst, met foto's en in bewegend beeld. ,,Toen ik hier zeven jaar geleden voor gevraagd werd, had ik er direct oren naar. Sport gekoppeld aan het lokale karakter leek voor mij een ideaal uithangbord te zijn. Het was toen een uitprobeersel, maar inmiddels is het in de regio niet meer weg te denken. Je merkt hier in de zaak ook dat het leeft bij klanten."

Geen enkele sportontknoping blijft met de VeenendaalseKrant onopgemerkt. Ook dit jaar strijden veel clubs nog ergens om. Sommigen maken een kans op het kampioenschap of op promotiewedstrijden, anderen vechten met hun hele ziel en zaligheid tegen degradatie en weer anderen hebben hun vizier gericht op de beker. Alle beslissingen zijn te volgen met de Van Gent Finaleweken. ,,Het project heeft zelfs een landelijke prijs gewonnen en daar zijn we als hoofdsponsor enorm trots op", vertelt Van Gent. ,,In de verslagen zie je elk jaar weer een stijgende lijn en ook dat is mooi om te zien."

VERANDERINGEN Vorig jaar werd de video van Barendrecht-GVVV een kijkcijferkannon en zo'n tienduizend mensen bekeken deze absurde wedstrijd. In de gesponsorde auto van Van Gent werd er toen naar Barendrecht gereden, maar dit was één van de laatste ritjes in de bekende Toyota iQ. ,,Zoals de sportredactie ieder jaar vernieuwend is, willen wij dat ook zijn. Daarom wordt er komende editie gereden in de nieuwe Toyota Aygo."

Daarnaast zal er ook een naamswijziging plaatsvinden. Zo gaat het niet meer 'Toyota Van Gent Finaleweken' heten, maar draagt het project de naam 'Van Gent Finaleweken'. ,,We zijn dit jaar met 'Van Gent Lease' begonnen. Een persoonlijke leasepartner voor alle merken. Net als met de Van Gent Finaleweken richten we ons hiermee puur op onze regio. Dus naast het vertrouwde autobedrijf, dat dit jaar 45 jaar bestaat, willen wij Van Gent Lease ook verbinden aan de Van Gent Finaleweken.

BEGIN Vandaag begint het prijswinnend project en trapt het af bij de volleybalwedstrijd tussen Prins/VCV tegen Dynamo. In een best of 3 serie spelen de Veenendalers de tweede wedstrijd tegen de Apeldoorners. De winnaar gaat de strijd aan om de eerste vier plekken van de hoogste divisie. De verliezer gaat naar de strijd om de plekken vijf tot zeven.

Volg de komende weken alle sportbeslissingen tijdens de Van Gent Finaleweken bij VeenendaalseKrant.nl.