• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: De Merino's weet weer wat winnen is

VEENENDAAL Een broodnodige overwinning van De Merino's tegen Hierden heeft ervoor gezorgd dat het weer wat lucht heeft gekregen. De ploeg van Jan Gaasbeek won met 3-1 en doet daarmee goede zaken in strijd tegen degradatie. ,,Je merkt de afgelopen weken al dat er iets groeit in de selectie en zaterdag kwam het eruit."

Jeroen van der Veer

Het was opnieuw een flinke legpuzzel voor Gaasbeek. Sebastiaan Klein, David Scholte en Vincent van de Weerdhof ontbraken door blessures en daarom werd er flink geschoven. Toch bracht Gaasbeek een gouden en blijkbaar juiste opstelling het veld in, want al snel kwam het in de thuiswedstrijd tegen Hierden op voorsprong. Vanaf de elfmeterstip schoot Joop de Bruin zijn ploeg op een verdiende voorsprong. 

De mooiste treffer van de middag viel niet lang daarna. Arrien Bakkenes bedacht zich na een goede aanval geen moment en zijn schot van een meter of 25 verdween over de doelman tegen het net. Het feest kon helemaal niet op voor De Merino's toen Aron de Koning nog voor rust een schitterende kopbal promoveerde tot doelpunt. Nog voor rust stonden de Veenendalers hierdoor op een 3-0 voorsprong. ,,Jeetje, wat was dat heerlijk", sprak Gaasbeek opgelucht. ,,Het is een tijdje geleden dat wij zo vaak scoorden en nu gebeurden het al voor rust."

In de tweede helft deed het iets rustiger aan en moest het zelfs een tegentreffer incasseren. Toch raakte niemand in paniek en speelde De Merino's de partij zakelijk uit. ,,Ik heb al vaker gezegd dat wij voetballend niet onder doen van de rest, maar goed... daar koop je niets voor als je steeds verliest. Deze overwinning smaakt heerlijk en dit hadden we ook nodig. Nu op naar volgende week en ons zo snel mogelijk veilig spelen."