• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: De Merino's weet weer wat winnen is

VEENENDAAL De glimlach is na de gewonnen partij tegen Woudenberg terug bij De Merino's. Wekenlang sukkelde het en ging het regelmatig onderuit, maar door de minimale overwinning kijkt men weer omhoog. ,,Dit is voor ons wel de ommekeer in de competitie", voorspelt trainer Henne Oostermeijer.

 

Jeroen van der Veer

 

De selectie begint steeds fitter te raken en ook de geblesseerde spelers laten zich weer op het trainingsveld zien. Nu Oostermeijer op een positieve manier kan sleutelen aan zijn opstelling, laat de ploeg direct zijn kwaliteiten zien. Vooral in de eerste helft was het de bovenliggende partij en kwam het via Joop de Bruin verdiend op voorsprong.

 

Doordat de Veenendalers het duel vergaten te beslissen, werd het in de tweede helft toch nog spannend. ,,Onnodig", vond Oostermeijer. ,,Scoor je de 0-2, dan is het klaar."

 

Mede door goed keepen van Jeroen Vrolijk werd de minimale voorsprong over de streep getrokken en kon men bij De Merino's eindelijk weer eens merken hoe een overwinning voelde. ,,Dit is een mentale opsteker voor de jongens. Natuurlijk wordt de slotfase spannend, doordat zij alles of niets gaan spelen, maar we hielden vol. Daarbij is het voor ons heerlijk dat Vrolijk weer onder de lat staat. Tijdens zijn schorsing deden zijn vervangers het goed, maar hij brengt toch wat meer rust."