• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'De Merino's mist klootzakken'

VEENENDAAL Tegen koploper NSC is het De Merino's niet gelukt te winnen. Op eigen veld ging het met 0-2 onderuit en ondanks dat de bezoekers beter waren, had trainer Jan Gaasbeek toch wat mogelijkheden gezien. ,,Alleen we missen klootzakken. Iemand die even een tikkie uitdeelt, zeurt en zuigt. In zo'n wedstrijd heb je dat nodig."

Jeroen van der Veer

Met Jeffrey Terschegget heeft het achterin echter wel weer zo iemand. De ervaren verdediger is weer bij de selectie gehaald en met hem in de verdediging stond het goed. De wind zorgde er echter voor dat De Merino's voor rust tegen een achterstand aankeek. ,,Zij schieten een vrije trap naar links en hij vliegt er rechts in. Eerlijk waar, geen woord van gelogen."

Na de onderbreking probeerde de thuisploeg nog wel de gelijkmaker te produceren, maar verder dan een kopbal net naast het doel van Terschegget kwam het niet. ,,Zij maken in de slotfase, als wij alles of niets spelen, de 0-2. Een verdiende overwinning, want zij waren voetballend beter. Wij moeten de punten tegen andere ploegen gaan pakken."