• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: De Merino's lijkt op tijd wakker te schrikken

VEENENDAAL Alsof de titel werd binnengehaald, zo vierden de spelers van De Merino's de overwinning op DZC. De twee ploegen zijn verwikkeld in een degradatiestrijd en daarom smaakte de 2-1 overwinning extra lekker voor de Veenendalers. ,,Het was niet mooi, maar de punten zijn heerlijk."

Jeroen van der Veer

Uit de kleedkamer van De Merino's galmde na afloop teksten die niet bestemd zijn voor kleine kinderen. Dit ludieke nummer wordt elke keer na een overwinning gedraaid en was dit seizoen nog maar amper te horen. Zaterdagmiddag kon het eindelijk weer eens, na een zwaarbevochten overwinning waarin alles zat. Slecht voetbal, rare doelpunten, een rode kaart en een met een blessure uitvallende doelman. 

Terwijl zijn medespelers feestvierden in de kleedkamer, nam Jeffrey Terschegget even plaats in een andere kleedkamer. Geflankeerd door zijn dochtertje blikte de 35-jarige terug op een wedstrijd, die hij eigenlijk liever niet had gespeeld. De ervaren verdediger was gestopt, maar door trainer Jan Gaasbeek weer bij de selectie gehaald. ,,De club is altijd goed voor mij geweest en dit is dan het minste wat ik terug kan doen. Mijn vrouw vond het ook goed dat ik weer ging voetballen en daarom sta ik hier weer."

Voor de derde keer op rij stond Terschegget zaterdag in de basis en zijn aanwezigheid is merkbaar. De mandekker straalt rust uit, zet zijn teamgenoten neer en weet wat er gevraagd wordt in een wedstrijd die op zijn scherpst wordt gespeeld. Zo ook tegen DZC, waarbij hij samen met Jos Henken vrijwel elk duel won. 

Toch was het even schrikken, toen doelman Jeroen Vrolijk na vijf minuten met een brancard het veld af werd gedragen. De Merino's was het daarna eventjes kwijt, maar onder leiding van Terschegget hield het stand. ,,De eerste helft was niet best", wist ook de dertiger. ,,We speelden op de nul en hoopte op een uitval. Die kwam er niet en daarom was het voor de toeschouwer misschien niet altijd even leuk."

Maar wat maakt Terschegget het uit. Het ging om de knikkers en dus werden de mouwen opgestroopt. Na een uur kwam de thuisploeg op voorsprong en leek de Gaasbeek-brigade eindelijk de wind mee te hebben. Leek, want na vijf minuten lag de 1-1 al in het mandje. ,,Zij waren kwalitatief niet heel goed en daardoor gingen wij iets meer druk zetten. We voelden dat er iets te halen was", sprak Terschegget na afloop.

Daarin kreeg hij gelijk en door een treffer van invaller Aron de Koning kwam de stand tien minuten voor tijd op 2-1. ,,De ontlading was redelijk groot hé", blikte de verdediger met een grote lach terug. ,,We scoren dit seizoen niet makkelijk en dan vandaag, in zo'n belangrijke wedstrijd, twee keer. Ja, dan vier je dat uitbundig."

Daarna was het vrouw en kinderen eerst en onder leiding van Henken en Terschegget vocht De Merino's zich naar de overwinning. Hierbij verloor de uitploeg zijn hoofd en moest een speler na een klap aan Henken inrukken met rood. Het maakte bij de thuisploeg helemaal niets uit wat de bezoekers uithaalden, want zij waren het die na afloop konden feesten. ,,Dit was een hele belangrijke overwinning", wist ook Terschegget. ,,Je komt nu vijf punten los van de nacompetitie-plaatsen. Daarnaast geeft dit vertrouwen voor de komende weken."

En toch, na flink wat doorvragen, kwam daar toch het antwoord waar veel supporters van De Merino's op hoopte: ,,Ja, op zaterdagen als vandaag is het extra leuk om weer voetballer te zijn. Of ik dat volgend seizoen ook ben, weet ik niet. Eerst dit seizoen tot een goed einde brengen."