• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: De Merino's klimt langzaam uit dal

VEENENDAAL Na drie nederlagen kan De Merino's weer eens het weekend in met een iets blijer gevoel. De ploeg van Henne Oostermeijer speelde tegen Montfoort gelijk en met die 1-1 kon iedereen leven. ,,We hadden misschien wel iets meer overwicht, maar de winst was niet verdiend geweest."

 

Jeroen van der Veer

 

Opnieuw had Oostermeijer te maken met veel afwezigen en daarom was het even puzzelen om de poppetjes op de juiste plek te krijgen. ,,Dat was niet het moeilijkste", aldus de oefenmeester. ,,Vooral mentaal moest het goed zitten. We hebben ons aan de tegenstander aangepast en het werd achterin dicht geplamuurd. Je moet wat na drie nederlagen."

 

Het resulteerde in een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Montfoort en De Merino's evenveel de bal hadden. Toch was het de thuisploeg die voor rust de voorsprong pakte. Een voorzet van Jos Henken werd door Anass Lahnine gepromoveerd tot treffer.

 

Na de onderbreking scoorde Montfoort al vrij snel de 1-1 en daarna ging het spel op en neer. ,,We hebben met z'n allen hard geknokt en ik zie dit punt dan ook als winstpunt", aldus de trainer, die met zijn ploeg nu op de derde plaats staat. Staat het daar aan het einde van de rit, dan pakt men een periode. ,,Maar die weg is nog lang."

 

*Archieffoto