• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Van Gent Finaleweken: De Merino's gaat voor de nacompetitie

VEENENDAAL Op de allerlaatste speeldag van de competitie kan De Merino's een periodetitel proberen te pakken. Door de 4-0 overwinning op Roda Boys staat het nu met twee andere ploegen op de derde plaats en hebben de Veenendalers de beste papieren. ,,We gaan er volgende week, tegen Roda'46, vol voor."

door Jeroen van der Veer

Tegen hekkensluiter Roda Boys begon De Merino's uitstekend aan de wedstrijd en kwam het via Sebastiaan Klein op een 1-0 voorsprong. De aanvallende middenvelder wist ook de tweede treffer van de middag te scoren, waardoor de wedstrijd eigenlijk al vrij snel gespeeld was. ,,Zij kwamen hierheen om te verdedigen", zag ook trainer Henne Oostermeijer.

,,De warmte werd uiteindelijk onze vriend", blikt Oostermeijer terug. ,,Natuurlijk was het warm, maar als je op voorsprong staat voetbal je makkelijker. Zij moesten ploeteren, terwijl wij de bal lieten lopen."

Patrick Donkervoort scoorde voor rust nog de 3-0, waarna Przemek Szeller de einduitslag op het scorebord schoot. Bij de Veenendaler stond Eddy Vink de gehele wedstrijd onder de lat en dat was niet zonder reden: ,,Hij was jarenlang onze eerste doelman en sinds dit seizoen niet meer. In onze laatste thuiswedstrijd besloten wij hem te belonen voor zijn instelling van dit jaar en daarom mocht hij keepen. Dat verdiende hij."