• Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: De Merino's doet slechte zaken

VEENENDAAL Met de bekerwedstrijd tegen Swift in het achterhoofd heeft De Merino's tegen WNC een flinke mispeer gemaakt. De ploeg van Henne Oostermeijer ging op het veld van WNC met 4-2 onderuit. 

 

Er waren meerdere redenen te verzinnen voor de nederlaag, maar een ploeg die speelt voor een periodetitel mag eigenlijk niet verliezen van WNC. De thuisploeg vecht tegen degradatie en daarom werd de overwinning gezien als bonuspunten.Het moet gezegd worden: het veld was dramatisch en ook stond er een enorm harde wind, waardoor voetbal amper tot niet mogelijk was.

Door een snelle treffer kwam het al na een kwartier op achterstand, maar wist Patrick Donkervoort de opgelopen schade ongedaan te maken. Toch werd dit niet de ruststand, want de thuisploeg was voor rust nog twee keer trefzeker.

Tien minuten na de onderbreking wist Donkervoort na een voorzet van David Scholte de 3-2 tegen de touwen te koppen, waarna er weer nieuw bloed in de wedstrijd kwam.

Lang ging de Oostermeijer-brigade daarna zoeken naar de 3-3 en mogelijk zelfs de 3-4, maar deze werd niet gevonden. Terwijl De Merino's met een alles of niets poging bezig was, schoot WNC al het geloof diep in de blessuretijd aan diggelen.

Door de nederlaag lijkt de kans op een periode minimaal te zijn. Lang leek het er op dat De Merino's bij de top drie zou komen, maar inmiddels staat het op de vierde plaats.