• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: De Merino's baalt van zichzelf

VEENENDAAL Tegen laagvliegen Dronten heeft De Merino's zichzelf geen goede dienst bewezen. Op eigen veld kwam het niet verder dan een gelijkspel en daardoor heeft het zichzelf nog niet definitief veilig gespeeld. ,,Och, wat doen wij onszelf hier te kort", baalde Aron de Koning na afloop. ,,Zij zijn misschien wel de slechtste ploeg uit de competitie… maar goed, dat zegt misschien ook wat over ons. Wij kunnen niet van ze winnen."

Jeroen van der Veer

Direct na afloop moest De Koning even afkoelen. Bij een 2-2 stand leek hij de 3-2 te maken, maar terwijl de bal onderweg was na een voorzet, werd de spits onderuit getrokken. ,,Die scheids had de fluit al in zijn mond", snauwde hij naar de leidersman. ,,Het was een 100% strafschop. Geeft 'ie hem, winnen we hier en is dit seizoen klaar. Nu blijft het nog spannend."

Toch had het allemaal niet zo ver moeten komen. De Merino's haalde na een goed begin het grootste gedeelte van de wedstrijd zijn niveau niet en de bezoekers voelden dat er iets te halen was.

Na de 1-0 van David Scholte –een uitstekende kopbal na een voorzet van Joop de Buijn- was de thuisploeg het kwijt en drukte Dronten. Het leverde zowaar een treffer op, nadat de ploeg van Jan Gaasbeek niet goed verdedigende.

De ruststand van 1-1 was dan ook een goede afspiegeling van de wedstrijd tot aan dat moment en na de pauze kwamen de bezoekers na een uur zelfs op voorsprong. ,,Dat was echt schandalig", aldus De Koning. ,,Ik weet niet wat wij, inclusief ikzelf, allemaal aan het doen waren. Misschien was het de warmte of zo, maar het zag er niet uit."

De achterstand zorgde er echter wel voor dat De Merino's wakker werd en de aanval weer ging zoeken. Tien minuten voor tijd werd het beloond met de verdiende gelijkmaker; opnieuw een rake kopbal en ditmaal van Aron de Koning. ,,Ja, die zat er volgens mij best lekker in. Voor mij persoonlijk lekker, maar een punt tegen deze vereniging is simpelweg te weinig. Je moet hier op eigen veld winnen. Natuurlijk ben ik nu boos op de scheidsrechter in verband met die penalty, maar wijzelf waren ook niet goed."