• Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: De Kaste lijkt net op tijd weer fit

VEENENDAAL Net op tijd lijkt Aron de Kaste fit voor de belangrijkste fase van de competitie. Maanden moest de buitenspeler van Panter toekijken hoe zijn ploeg in zwaar weer verkeerde en hij stond machteloos aan de zijlijn. Na een seizoen lang blessureleed maakte de buitenspeler afgelopen weekend tijdens zijn invalbeurt weer een doelpunt en lijkt hij weer terug te zijn. ,,Het gaat de goede kant op."

Jeroen van der Veer

Aan het begin van dit seizoen klapte De Kaste door zijn enkel en langere tijd kon hij gewoon doorspelen. Weliswaar met pijn, maar het ging goed. Tot het te gevoelig werd en hij daadwerkelijk rust moest nemen. Nog geen handjevol competitiewedstrijden staan achter zijn naam en dat komt vooral omdat hij in januari een knieblessure opliep tijdens het zaalvoetbal. ,,Dat was dom van mij", zegt hij nu. ,,Ik was bijna fit, toen ik een bal blokte en iets verdraaide in mijn knie."

CONDITIE Dat is inmiddels verleden tijd en vorige week speelde de aanvaller weer zijn eerste minuutjes. Afgelopen zaterdag werden dat er 45 en De Kaste sluit niet uit dat het aankomend weekend langer is. ,,Ik wil fit zijn in de nacompetitie en heb wedstrijdritme nodig. Toch merkte ik wel dat ik een conditieachterstand heb, want was na een half uur al kapot."

Vorig jaar ging het bij Panter allemaal goed en dit seizoen zit het in de hoek van de klappen. Het was voor De Kaste dan ook afzien aan de zijlijn. ,,Je voelt je machteloos. Je ziet je teamgenoten strijden en kunt zelf niets. Als je wint is dat minder erg, maar bij al die verliespartijen voelde ik mij wel rot."

HELPENDE HAND Maar dat is verleden tijd. De Kaste heeft zijn eerste doelpunt afgelopen weekend gemaakt en hij hoopt er nog meer te kunnen produceren. ,,Ik moet er niet aan denken om met deze club in de vierde klasse te spelen. Daar horen wij niet thuis. Dit jaar hebben we zo ontzettend veel blessures, dat het gewoon onbegrijpelijk is. De pech houdt toch een keer op?"

Conditioneel sterker worden is nu wat De Kaste wil en vervolgens moet het in de nacompetitie gebeuren. Met hem als buitenspeler. ,,Ik voel geen extra druk. Ik heb er juist zin in om mijn ploeg te helpen."