• Anaour Tmim neemt afscheid van Chabab.

    Chabab

Van Gent Finaleweken: Chabab richt blik op de toekomst

VEENENDAAL Nu het zaalseizoen voor Chabab erop zit, richten ze bij de vereniging de blik op de toekomst. Volgend seizoen zal er een hoop veranderen. Zo nam de club afgelopen weekend afscheid van vier spelers en verwelkomt het twee jongens uit Amersfoort. ,,Zaalvoetbal is gaan leven in Veenendaal en wij zijn trots dat wij de aanzet daar toe hebben gegeven."

Jeroen van der Veer

Sinds dit seizoen komt Chabab uit in de topklasse en is daarmee de hoogst spelende zaalvoetbalvereniging van Veenendaal. Zij timmerde al een tijdje aan de weg, toen ook opeens FCV naar Veenendaal kwam. Hierdoor waren er dit seizoen twee verenigingen op hoog niveau te bewonderen en volgend jaar komt daar een derde club bij. ZVC Veenendaal is in het leven geroepen en Chabab-spelers Mohammed Issaoui, Anouar Tmim en Adil El-Bisis zullen daar naar toe vertrekken.

AANWINSTEN ,,Dat is het voetbal", aldus Hicham Saidi, aanvoerder van Chabab. ,,Spelers komen en gaan. Die jongens hebben vroegtijdig hun vertrek aangegeven, speelden altijd openkaart en hebben ons geholpen om stappen te zetten. Er is dus totaal geen boze blik hun kant opgegaan. In de loop der jaren is Chabab een familie geworden en wij gaan drie broertjes verliezen. Dat is jammer, maar we gunnen hen het beste."

Daarnaast zal ook Omar Riani een stap terug gaan doen, maar daartegenover staat de komst van twee Amersfoortse talenten. De 20-jarige Haroun Lemaalem heeft eerder zaalvoetbal gespeeld bij Annour. ,,Ik ben een explosieve en technische speler", aldus Lemaalem. ,,Ik hoop meer ervaring op te doen op een hoger niveau en mijzelf optimaal te ontwikkelen. Daarnaast zou ik met Chabab proberen de stap te zetten naar de eerste divisie."

Ook Mohammed Charkaoui zal de stap naar Veenendaal maken. De 19-jarige komt ook over van Annour. ,,Ik ben verdedigend ingesteld, maar ook aanvallend kan wat brengen. Bij Chabab wil ik mijzelf ontwikkelen als vaste waarde en ook ik hoop op promotie."

STAPJES Saidi is maar wat blij met de aanwinsten, maar tempert hun ambitie. ,,Wij moeten gaan mikken op een plek bij de top vijf. Dit seizoen was ons eerste jaar in de topklasse en dat vergeten wij wel eens. Het is vanuit de derde klasse allemaal enorm snel gegaan. We moeten rustig de stapjes zetten en niet te overhaast willen."