• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: Candia '66 trapt Veenendaal nacompetitie in

VEENENDAAL De titelstrijd in de vierde klasse heeft op de laatste wedstrijddag niet goed uitgepakt voor VV Veenendaal. Ondanks dat het team met een zege van 6-0 van FC Lienden won, wist ook de grote concurrent Candia '66 -die met één punt voor Veenendaal op de koppositie stond- te winnen in eigen huis. En daarmee wordt Veenendaal rechtstreeks de nacompetitie ingetrapt en gaat de titel aan ze voorbij.

 

Marc Satijn

 

Veenendaal begon de wedstrijd sterk door al in de eerste minuut een doelpunt te maken op naam van Tim Boogers. Tien 'rommelige' minuten later kon Dennis Quint daar van verre afstand een doelpunt aan toevoegen: 2-0. Halverwege de eerste helft was het opnieuw Quint die in de 22e minuut de doelman van FC Lienden wist uit te spelen om de bal vervolgens in de netten van Lienden te leggen.

 

Uiteindelijk gingen de Veenendalers met een 3-0 tussenstand de rust in, te horen krijgende dat de Candia '66 ook op 1-0 voorsprong stond. En dat nieuws veranderde volgens Boogers het spel 'een klein beetje'. ,,Je gaat er toch weer in met in je achterhoofd dat je beter moet gaan voetballen. We hebben een tijd gehad dat wij vijf wedstrijden minder speelden, maar dat hebben wij vandaag gelukkig wel weer goed gemaakt."

 

GRIMMIG Het spel werd gedurende de tweede helft inderdaad minder én grimmiger. Met een rode kaart voor FC Lienden in de 64e minuut kantelde de wedstrijd weer terug naar Veenendaal, waarna Boogers het doelpuntenfestijn heropende door de 4-0 neer te zetten. Binnen tien minuten werd de inmiddels tot 'goal catcher' benoemde Boogers opgevolgd door een 5-0 van Jordy van Olderen en een 6-0, die hij opnieuw op eigen naam mocht zetten.

 

DERTIG ,,Dat was balen… ik had er graag nog een gemaakt", stelt Boogers na de wedstrijd. Als hem dat was gelukt, had hij zijn dertigste doelpunt mogen noteren. ,,Ik hoop dat ik volgende week de dertigste mag maken en dat er meer gaan komen. Dat zal nodig zijn; het wordt een flinke klus om de nacompetitie door te komen en om volgend jaar derde klasse te gaan spelen."

 

ZUUR De tot op heden met dit team ongeslagen trainer Arco van Elst ging de wedstrijd vooraf in met hoop, waarbij hij de vergelijking maakt met Ajax en Feijenoord afgelopen week. ,,Diep in het hart hebben wij uiteraard wel rekening gehouden met dit scenario. Maar het is zuur, als je al zoveel wedstrijden ongeslagen bent", aldus Van Elst, die trots zegt te zijn op zijn jongens.

 

DOOD VOGELTJE Hij begon dan ook direct na de wedstrijd met de voorbereiding op de nacompetitie. ,,Die is nu direct begonnen. Wij hebben gedaan wat wij konden doen, maar het blijft zeer doen. Je had toch een doel: kampioen worden." Hij heeft dan de komende weken maar één taak: de 'koppies' dezelfde kant op krijgen. ,,Nu zitten ze er als een dood vogeltje bij, maar wij gaan voor een feestje… en die gaat er komen."