• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Bittere nasmaak ondanks winst De Merino's

VEENENDAAL Ruim winnen van KHC en toch balen. Het gebeurde zaterdagmiddag op het veld bij De Merino's. Doordat de concurrent DZC'68 tegen alle verwachtingen in won bij titelkandidaat NSC is de ploeg van Jan Gaasbeek nog altijd niet veilig en moet De Merino's komende minimaal een punt halen bij Scherpenzeel om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. ,,Dit is zuur, maar er is niets aan de hand. Dan gebeurt het volgende week."

Jeroen van der Veer

Door de overwinningen van De Merino's en DZC'68 blijft het gat drie punten en komt alles aan op het slotduel in de eerste klasse. Dat het zo ver is gekomen, is eigenlijk onbegrijpelijk als je de ploeg van Jan Gaasbeek afgelopen zaterdag zag spelen.

RUST EN VERTROUWEN De Merino's speelde dominant, aanvallend en had zijn zaakjes prima voor elkaar. De thuisploeg kwam dan ook na een klein half uurtje via handenbindertje Jamal Bendadi op een verdiende 1-0 voorsprong. ,,Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we gingen verliezen", aldus Arrien Bakkenes, die misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. ,,Daarom was ik ook totaal niet bezig met die andere wedstrijd. Wij domineerden en waren echt goed."
Vooral op het middenveld was De Merino's de baas over KHC en dat kwam vooral door het duo Bakkenes - Scholte. De twee gifkikkers konden vrijuit voetballen en lieten zien over veel kwaliteiten te beschikken. ,,Sinds Jeffrey (Terschegget, red) terug is, is er meer vertrouwen. Hij brengt rust en is communiceert veel. Dat hadden wij nodig en sinds zijn terugkomst hebben we geloof ik nog maar één keer verloren. Dat zegt alles, toch? Hierdoor kan ik ook makkelijker voetballen, omdat je weet dat hij achter je staat."

INVALLER Bij de bezoekers merkten de spelers van De Merino's overduidelijk dat er niets meer op het spel stond. Het werd, zeker na rust, een tam potje. Invaller Vincent van de Weerdhof bracht daar nog wel wat verandering aan. Zijn relatief korte invalbeurt bekroonde de middenvelder met twee treffers en daardoor won De Merino's overtuigend met 3-0.
Vooraf had Bakkenes verwacht dat dit goed zou zijn voor handhaving, maar toen kwam het slechte nieuws dat DZC'68 ook won van de titelkandidaat. ,,Natuurlijk is dat teleurstellend", was de eerste reactie van de ex-middenvelder van DOVO. ,,Vooraf denk je dat zelf winnen genoeg zou zijn, maar dat blijkt dus niet zo."

VOOR DE WINST Hierdoor wordt het aankomende zaterdag enorm spannend. zelf speelt De Merino's tegen Scherpenzeel, terwijl DZC'68 naar Enter Vooruit moet. ,,Dan moeten we het daar maar afmaken", is Bakkenes duidelijk in zijn woorden. Op de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen, weet hij niet goed een antwoord te formuleren. ,,We hebben een type zoals Jeffrey gemist, maar of dat het alleen is? De sfeer was en is altijd goed, dus daar ligt het niet aan. Alleen heb je pas echt plezier als je ook punten pakt. Dat hebben we wel te weinig gedaan."
Maar nog één keer alles geven en een resultaat boeken -minimaal een gelijkspel- tegen Scherpenzeel en iedereen zal dit seizoen snel vergeten. ,,Ik ben benieuwd naar Scherpenzeel, maar wij moeten vooral naar onszelf kijken. Wij moeten daar voor de winst gaan."