• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Arends laat van zich horen bij winnend DOVO

VEENENDAAL Voor veel spelers is de 4-2 maken niet heel bijzonder, maar Quincy Arends genoot zaterdagmiddag zichtbaar van zijn treffer tegen Ajax. De DOVO-spits revalideerde lang, veel mensen waren hem misschien al vergeten, maar de aanvaller is op de weg terug. Zijn doelpunt in de blessuretijd voelde dan ook als bevrijding, sprak hij na afloop. ,,Dit gaat mij helpen om nog fitter en beter te worden."

Jeroen van der Veer

Een nummer negen wordt afgerekend op zijn doelpunten en dat weet Arends als geen ander. Hij leeft voor doelpunten en daarom was hij ook gretig voor het doel. Na een snelle 2-0 voorsprong (treffers van Adberrahim Loukili en Joshua Patrick) kwam Ajax voor rust nog op 2-2 en in de tweede helft kon Arends zijn kwaliteiten laten zien. Na een rode kaart voor de Amsterdammers na zestig minuten kon DOVO drukken en was het wachten op het doelpunt. Deze kwam er via Patrick in de 87ste minuut en de overwinning leek binnen. 

BELANGRIJKE TREFFER Toch was er een speler die nog altijd op de aanval wilde spelen en dat was Arends. ,,Ik stond al een tijdje droog en ondanks dat ik er niet zo mee bezig was, voelde ik de drang om te scoren. Ik kan wel steeds goed spelen, maar de trainer kijkt toch ook naar je doelpunten. Maak je die, dan kom je vanzelf in de basis"

In de slotminuut kwam een hoge bal, waar Arends achteraan ging. Hij snelde langs twee verdedigers en met een bekeken schot verschalkte de spits de doelman. ,,Natuurlijk ging ik juichen", glunderde Arends. ,,Dat deed ik met het team en de supporters. Zij stonden altijd achter mij toen ik revalideerde. Ja, dit is voor mij een belangrijke treffer, al is het maar de 4-2."

NIEUW SEIZOEN De komende drie wedstrijden hoopt Arends op nog meer minuten en zo nog fitter te worden. Nu Joshua Patrick bekend heeft gemaakt te vertrekken, lijkt de weg voor Arends open. ,,Volgend jaar moet mijn seizoen worden. Ik ben dan 22 en wil er staan. Niet als pinchhitter, maar als basisspeler. Daarvoor moet ik hard trainen, minuten gaan maken en mijzelf bewijzen. Naar mijzelf, naar mijn team en naar de trainer. Ik heb bijgetekend om het volgend seizoen waar te maken en ik voel aan alles dat het er nu uit moet gaan komen."