• *Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Als collectief stonden wij op'

VEENENDAAL De 3-0 overwinning van DOVO op Eemdijk IS een pleister op de diepe wonden die deze week zijn ontstaan in het Veenendaalse kamp. Na twee nederlagen achter elkaar, de bekendmaking dat Joshua en Enrico Patrick de club gaan verlaten en een mogelijke boete zorgden ervoor dat er veel spanning op het duel stond. Hiermee ging de selectiespelers goed om en door de ruime overwinning werd er toch een beetje gelachen.

Jeroen van der Veer

Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat de broertjes Patrick volgens seizoen niet meer onder Kruys willen voetballen en daardoor vertrekken. Toch waren deze twee zaterdag onverstoorbaar. ,,Als de fluit gaat, ben je alles vergeten en wil je voetballen", aldus aanvoerder Patrick.

In de laatste vijf minuten voor rust sloegen Abderrahim Loukili en Joshua Patrick toe en daardoor had DOVO een comfortabele voorsprong te pakken tegen een matig Eemdijk.

Na een harde charge op Roy Bakkenes moest een Eemdijk-speler na een uur inrukken met rood en kon de thuisploeg het duel eenvoudig uitspelen. Van de geboden ruimte profiteerde Loukili nog een keer en daarmee kwam de eindstand op 3-0. ,,We hebben als selectie onze sportieve plicht gedaan", aldus de meest besproken man van de middag. ,,Als collectief stonden we op en hebben we aangetoond over kwaliteit te beschikken. Er was vandaag maar een antwoord en die hebben wij op het veld gegeven."