• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Alleen slotfase leuk bij GVVV tegen Spakenburg (video)

VEENENDAAL Slechts tien minuten speelde GVVV met het heilige vuur en dit was genoeg om de opgelopen schade tegen Spakenburg te beperken. Het was tachtig minuten laks en inspiratieloos, maar de slotfase maakte alles goed; 2-2. ,,We deden ruim een uur lang maar wat. Gelukkig zag je daarna wel de wilskracht en dat helpt ons aan een punt."

 

Jeroen van der Veer

 

Aan het woord is Soufiane Laghmouchi, die met zijn invalbeurt voor nieuwe energie zorgde. Iets wat hard nodig was, want de GVVV-spelers konden de Spakenburgse muur niet kapot spelen. ,,We wisten dat zij kwamen om tegen te houden", sprak de buitenspeler na afloop. ,,Desondanks hielden wij het tempo laag en werd het voor hen makkelijk."

 

In de eerste helft was er dan ook nauwelijks een spannend moment voor één van beide doelen. Links en rechts waren wat speldenprikjes, maar het publiek werd alles behalve verwend. Kwam dit doordat GVVV nergens meer voor speelde? Kwam het omdat het in degradatienood verkerende Spakenburg met man en macht verdedigde? Het zijn vragen die ook Laghmouchi niet kon beantwoorden.

Na een 0-0 ruststand kwamen de bezoekers iets brutaler uit de kleedkamer en de openingstreffer van Michael Lanting uit een corner was dan ook een logisch vervolg.

 

De Spakenburgse handen waren nog niet van elkaar af, of het uitpubliek kon opnieuw juichen. Een verkeerde terugspeelbal van Touafik Adnane werd genadeloos afgestraft. ,,In de 75ste minuut keek ik op het bord en toen dacht ik dat het onbegonnen werk was. Toch werd er karakter getoond en vochten we terug als een team."

Zo nu en dan lieten de spelers weer ouderwetse GVVV-aanvallen zien en de 1-2 van Patrick Heesakkers was daarvan een goed voorbeeld. Achterlijn opzoeken, voorgeven en inkoppen. ,,Daarna werd het alles of niet", aldus de de rechtsbenige speler. ,,We moesten winnen van Spakenburg, want deze wedstrijd had een geschiedenis merkte ik in aanloop naar dit duel. Iedereen had ook het gevoel dat de gelijkmaker ook zeker kon vallen."

 

Roy Terschegget kreeg in 81ste minuut via de strafschopstip de mogelijkheid om deze te produceren, maar zijn pegel spatte uiteen op de dwarsligger.

De gemiste buitenkans was wel het startsignaal voor een alles of niets offensief en deze werd in de slotminuut bekroond met de gelijkmaker. Martin van Eck was hierbij de gevierde man. Een wereldredding van Spakenburg-doelman Krul zorgde ervoor dat GVVV niet met de volle buit van het veld kon stappen.

,,Je ziet de veerkracht van onze ploeg en daar kunnen we trots op zijn. We speelden niet goed, maar slepen er toch nog een punt uit", aldus Laghmouchi, waarbij nog niet duidelijk is waar zijn toekomst ligt. ,,Ik heb al wel even met GVVV gesproken, maar dat was vooral oriënterend. Ik weet het echt nog niet.'