• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VZC kan promotie vergeten

VEENENDAAL Ondanks de ruime overwinning op Utrecht, heeft VZC geen zicht meer op promotie. De eerste klasser uit Veenendaal won afgetekend met 8-21 van de hekkensluiter, maar al voorafgaand aan haar eigen wedstrijd hoorde het dat Brandenburg had gewonnen.

Jeroen van der Veer

Toch was er voorafgaand aan beide wedstrijden nog kleine hoop op een mogelijke promotie. Hiervoor was het echter afhankelijk van de wedstrijd Brandenburg tegen De Zaan. Als nummer twee Brandenburg verloor, kon VZC de positie overnemen en mogelijk promotiewedstrijden spelen. Dit bleek echter een illussie want de ploeg uit Bilthoven won van De Zaan.

Desondanks kan VZC op een goede wedstrijd terugkijken. Aan de hekkensluiter, die nog geen duel had gewonnen, had het geen kind de ploeg van trainer Ritske van Wijk geen kind. Ondanks dat enkele spelers wegens de gewonnen kampioenswedstrijd van VZC II niet aanwezig waren, scoorde de Veenendalers er op los.

In de eerste periode was de stand nog 3-3, maar daarna gingen de rem er van af. Met standen van 1-6, 3-5 en 1-7 werd er uiteindelijk met 8-21 gewonnen. Door het resultaat bij de concurrent, is VZC volgend jaar opnieuw in de eerste klasse terug te vinden.

,,Onze doelstelling dit seizoen was de top vier bereiken", aldus speler Jonie Brouwer. ,,Dat is gelukt en we worden zelfs derde. We hebben een goed seizoen gedraaid en zijn erg naar elkaar toegegroeid. Genoeg om volgend jaar op voortborduren."

Doelpuntenmakers: Yaniek Schmidt (5), Jonie Brouwer (5), Remco Bouman (4), Gilian Rijnsaardt (3), Tim Terlingen (2), Ruben Boorsma en Mark Janssen.

*Archieffoto*