• Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: Veenendaal door winst op matchpoint

VEENENDAAL Door een 1-3 overwinning bij en tegen FZO heeft Veenendaal uitstekende zaken gedaan in de eerste ronde van de nacompetitie. Toch heerst er bij de ploeg van Arco van Elst wel een bittere nasmaak, want het had met ruimere cijfers de return in kunnen gaan.

Jeroen van der Veer

 

POLLETJE Vooral in de eerste helft kreeg het veel grote kansen en toch wist alleen Jeroen Veens het net te vinden. ,,Hij profiteerde van een verkeerde uittrap van de doelman. Je zag hem loeren en haalde direct uit. Mooie treffer en daarna hadden wij nog meer moeten scoren", aldus trainer Arco van Elst. ,,De lat voorkwam twee keer een doelpunt en daarnaast lieten wij nog enkele kansen onbenut."

Na rust was FZO beter en daardoor kwam er ruimte voor Veenendaal. Daar wist Tim Boogers van te profiteren, waarna doelman Dennis van Beek te maken kreeg met een polletje; 1-2. ,,We speelden op gras en zij schoten van afstand. Er leek niets aan de hand, tot de bal opeens omhoog ging."

 

MESSCHERP Niet lang na de aansluitingstreffer kreeg Arie Kranenburg een rode kaart en gooide Veenendaal het duel op slot. Het ging dan ook in de laatste minuut bij een corner maar met drie man naar voren. ,,En daar scoren we via Gert-Jan Snijders dan ook nog uit", glunderde trainer Van Elst.

Waar sommigen misschien denken dat de return een formaliteit is, heeft het volgens Van Elst mis. ,,Zaterdag moeten wij messcherp zijn. Voor rust het duel beslissen, iets wat wij in de uitwedstrijd niet deden. Voor minder dan een overwinning doe ik het niet."

 

*Archieffoto