• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Corners nekken VVA Achterberg

ACHTERBERG De eerste helft leek er voor VVA Achterberg helemaal niets aan de hand, maar toch heeft het zichzelf in een lastige positie gebracht. Op eigen veld ging het in de eerste nacompetitiewedstrijd onderuit tegen Hercules en dat heeft het vooral aan zichzelf te danken. Drie standaardsituaties zorgden ervoor dat het zaterdag een 1-3 achterstand moet wegwerken.

 

Jeroen van der Veer

 

,,Dit is doodzonde", sprak trainer Jan Jaap van der Poel dan ook terecht na afloop. ,,Alles valt en staat met afspraken en de mentaliteit. Zij beuken er wel vol in, terwijl wij toekijken."

 

BAAS OP HET VELD Daarmee vat de oefenmeester het duel perfect samen. In de eerste helft had VVA Achterberg veel de bal, alleen vergat het er iets goed mee te doen. De zeer gedreven Rodney Veenhof was met een afstandsschot dicht bij de openingstreffer en ook Renaldo van den Brink dacht al gescoord te hebben. Laatstgenoemde ging door op een lastige bal voor de doelman en trof uiteindelijk de lat.

,,In de rust probeerde ik de spanning wat weg te nemen", legt Van der Poel uit. ,,Ik wist dat als wij gewoon normaal gingen doen, dat wij dan gingen winnen van Hercules."

 

VOGELVRIJ Die woorden leken ook te helpen, want enkele minuten na rust was het Veenhof met de 1-0 uit een corner. ,,Vervolgens ben je de baas op het veld en was het wachten op de tweede treffer."

De thuisploeg was misschien wel de bovenliggende partij, maar in de nacompetitie wordt meer gevraagd. Erin beuken, het gevecht aangaan en op de juiste momenten thuis geven. Bij Hercules wisten ze dit maar wat goed en via een corner kon het vogelvrij 1-1 aantekenen.

OPDRACHT Op identieke wijze viel vervolgens ook de 1-2 en niet lang daarna was opnieuw een standaardsituatie de aanleiding van een tegentreffer. Na afloop spraken supporters al over het kampioenschap van volgend jaar, maar daar wil Van der Poel niets van weten.

,,Het is nog niet gespeeld", zegt hij strijdlustig. ,,Wij zijn zaterdag niet kansloos, als wij maar onze eigen spelletje spelen. Er zijn wat spelers terug die er nu niet bij waren en daarnaast is nu de opdracht glashelder. Alleen een klinkende overwinning brengt ons een ronde verder."