• Ted Walker

Van den Berg door 'schwalbe' naar ziekenhuis

VEENENDAAL Een dag na de wedstrijd VRC - Unicum is Mitch van den Berg toch naar het ziekenhuis gegaan. Halverwege de tweede helft werd de aanvaller van VRC gevloerd in de zestien en zaterdagnacht kon de aanvaller van de pijn niet eens slapen. ,,Ik moet vrijdag weer terug. Mijn enkel is nog te dik om er iets van te zeggen."

 

Jeroen van der Veer

 

Het was een opmerkelijke situatie in het zestienmetergebied van Unicum. De scheidsrechter oordeelde dat de val van Van den Berg een schwalbe was en liet geen verzorging toe. Door zijn eigen medespelers moest hij van het veld gedragen worden, terwijl de scheidsrechter deed alsof zijn neus bloedde. 

 

Ook Van den Berg was verbaasd door de actie van de scheidsrechter: ,,Ik schreeuw nooit en als ik schreeuw, is er echt wat. In het ziekenhuis zeiden ze dat ze niks konden zien. Vrijdag moet ik er weer heen. Ik zal wel enkele weken uitgeschakeld zijn."

 

Na de wedstrijd gaf scheidsrechter Van Koolwijk zijn kijk op het voorval: ,,Deze regel van de KNVB ga ik voortaan niet meer toepassen. Ik ga hier ook niet lekker van slapen en ga het in het vervolg anders aanpakken. Dan krijg ik maar op mijn kop van de KNVB."