• Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Presentator Toine van Peperstraten tijdens het vorige Veenendaalse Sportgala.

  Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen
 • Peter van Veen

Vader en zoon Delno stralen tijdens jubileumeditie Sportgala Veenendaal (update)

VEENENDAAL Met tranen in de ogen stond Harry Delno na het sportgala te genieten van zijn biertje. Als hoofdtrainer van VZC E&P viel hij eigenlijk twee keer in de prijzen. Zijn selectieteam werd Sportploeg van het jaar en zoon Thom Delno werd benoemd tot Sporttalent van het jaar. ,,Onbeschrijfelijk", sprak hij met betraande ogen.

Jeroen van der Veer

De 25e editie van het sportgala werd er één met enkel en alleen winnaars. Sporthal West was voor het eerst het decor en de organisatie pakte groot uit. Ruim 1100 mensen waren naar de hal gekomen voor deze jubileumeditie. Die stond in het teken van Urban Sport en dus kreeg het publiek onder meer skaten en bmx'en te zien. Maar ook paaldansen, trampolinespringen en muziek maakten onderdeel uit van het programma.

Sportwethouder Frits Beckerman nam als eerst de microfoon en wilde benadrukken dat hij trots is op Veenendaal. ,,Het is mooi om te ervaren wat er afgelopen jaar in deze gemeente is gebeurd. Kijk maar eens om je heen, dit zijn allemaal geweldige sporters. Hier zit heel 2015 bij elkaar en dat is gewoon genieten."

SPORTTALENT MEISJE Presentator Toine van Peperstraten wist vervolgens de twee uur durende show aan elkaar te praten, waarbij Annelies van Dijk de eerste winnaar werd. Zij wist de prijs Sporttalent in de categorie meisjes te behalen. ,,Ik was vandaag helemaal niet zenuwachtig", sprak ze vol trots met het beeldje in haar hand. ,,Eigenlijk zag ik het stiekem al een beetje aankomen. Er zullen nu ongetwijfeld nog meer ogen op mij gericht zijn, maar dat vind ik alleen maar leuk", aldus de turnster die vorig jaar vier nationale titels wist te behalen.

SPORTTALENT JONGEN In de categorie Sporttalent jongens werd Thom Delno de gelukkige. De jonge zwemmer won onder meer goud en twee keer zilver op het NJK. ,,Het was het afgelopen jaar keihard werken, maar ik heb mooie prijzen behaald. Dat ik nu ook nog Sporttalent van het jaar wordt, maakt het helemaal af. Dit smaakt naar meer."

LID VAN VERDIENSTE Sportlid van verdienste werd Timo van Beek. Uit handen van sportwethouder Beckerman ontving hij de bokaal, die hij kreeg omdat hij 25 jaar lang de regisseur was van het Sportgala in Veenendaal. ,,De hele week heb ik maar gedaan alsof ik van niets wist. Dit zorgde voor een leuk spelletje met de organisatie", aldus een blije Van Beek. ,,Ik stop dan wel met het Sportgala, maar Veenendaal is nog niet van mij af. Ik ga mij op andere gebieden laten zien."

SPORTVROUW VAN HET JAAR Ze kende een moeizaam jaar, die vooral gekenmerkt werd door blessureleed. Toch wist Sabine Rutten te pieken op het juiste moment. Terwijl de atleet eigenlijk nog bij de junioren mocht rennen, deed ze met de senioren mee. Niet onverdienstelijk, want daarbij wist ze direct een medaille te behalen. Voor de jury reden genoeg haar te benoemen tot Sportvrouw van het jaar. En dat smaakt naar meer: ,,Volgend jaar ga ik meedoen aan wedstrijden van de junioren én senioren. Maar", benadrukt de winnares. ,,Eerst wil ik echt blessurevrij zijn."

SPORTMAN VAN HET JAAR Zelf trainde hij in Spanje voor het volgende grote toernooi en dus ontving vader Van Egdom de prijs die zoon Jorik kreeg van de jury. De triatleet werd dit jaar Europees, wereld- en Nederlands kampioen. Ondanks dat het een jaar was waarin Van Egdom alleen maar deed wat hij leuk vond, won hij meerdere prijzen ,,Hij is de verbeterde versie van mij", grapte zijn vader. ,,Vanaf nu gaat zijn blik op het volgende doel; de Olympische Spelen in Tokio."

JEUGDPLOEG VAN HET JAAR Met veel enthousiasme ontving Evolution Twirl de prijs voor Jeugdsportploeg van het jaar. De zeven meiden hadden op het podium de grootste lol en beloofden dat Veenendaal nog veel meer van hun gingen horen: ,,We gaan nog harder trainen en nog meer plezier hebben", sprak één van de zeven dames onder luid applaus van het publiek.

SPORTPLOEG VAN HET JAAR Waar een hoop mensen gerekend hadden op voetbalclub De Merino's, werd toch VZC E&P Sportploeg van het jaar. ,,Op dit gala hoor je sporters hun trainingsuren vol trots noemen. Natuurlijk is dat enorm knap en is iedereen op zijn eigen manier met sport bezig. Maar wat mijn jongens en meisje presteren, is pas echt uniek. Die liggen soms elke ochtend om zes uur in het bad", aldus een emotionele Delno. ,,Deze prijs voelt dan ook als een beloning voor jarenlang keihard werken. En ja, eigenlijk ook als een erkenning. Dat hebben we toch soms wel gemist in Veenendaal."

Na een slok van zijn bier zijn de tranen weg en ontstaat een grote glimlach. Delno is hoofdtrainer van VZC E&P en is per week zo'n 25 uur voor de vereniging actief. ,,Ik slaap er nog net niet. Ach, ik doe het met veel liefde en wil mijn spelers in de ogen kunnen kijken als zij trainen. Natuurlijk heb ook ik wel eens geen zin, maar we doen het met z'n allen. We zijn in drie jaar tijd naar het hoogste niveau gegaan en daar zijn wij trots op. Net als op deze prijs."

PROMOVEREN Terwijl Delno de felicitaties in ontvangst neemt, loopt Joop de Bruijn langs. De voetballer van De Merino's heeft in zijn handen drie bier en is zoekende naar zijn teamgenoten. Hij viel met De Merino's niet in de prijzen en dat verbaasde hem: ,,Er is ooit een liedje geschreven. Laat mij even denken hoe die ook alweer ging. Ohja. 'Baby, please. Tell my why'. Die vraag hebben wij nu ook, al gunnen wij het de zwemmers natuurlijk ook. Ach, dan dit jaar maar promoveren naar de hoofdklasse, dan kunnen ze helemaal niet meer om ons heen."

SLOTFEEST Terwijl de band voor een gezellige afterparty zorgde, genoot sportwethouder Frits Beckerman van een afstandje. ,,Dit gala is 25 jaar geleden in een kroeg bedacht en kijk nu eens. Een volle zaal en iedereen is blij. Het gala leeft elk jaar enorm en dat merkte ik vandaag ook. De gehele dag kreeg ik berichtjes of ik nog kaarten had. We kunnen trots zijn op wat er vandaag in Veenendaal was. De sporters, vrijwilligers en Sportservice Veenendaal hebben er iets moois van gemaakt."