• Guido de Boer

Uitbarsting Oostermeijer brengt De Merino's winst

VEENENDAAL Door een galavoorstelling in de tweede helft, heeft De Merino's weten te winnen van Geinoord. Toch was daarvoor wel iets nodig, wat trainer Henne Oostermeijer niet vaak doet. ,,In de rust ben ik vijf minuten lang boos geweest, heb de ploeg succes gewenst en ben weggegaan."

 

Jeroen van der Veer

 

Op dat moment keek De Merino's tegen een 2-1 achterstand aan (doelpunt kwam van Omar Riani) en was het spel niet best. De rake woorden kwamen vervolgens binnen en De Merino's liet zien wat het zo goed kan; voetballen in een hoog tempo. 

Anass Lahnine scoorde op een pass van Riani de 2-2 en door een rake kopbal van Sebastiaan Klein kwam de stand zelfs op 2-3. Daarna kwam het mooiste doelpunt van de middag. Na een aanval over meerdere schijven, wist Mikula Ristic de 2-4 te maken. Het slotakkoord kwam op naam van Lahnine.

,,Vandaag is er bij de jongens eindelijk een beetje besef gekomen hoe goed ze kunnen voetballen. Na de zeperd van vorige week en het slechte begin van deze wedstrijd, hebben wij iets recht gezet."

 

*Archieffoto