Tweede nederlaag op rij voor korfballers SKF

VEENENDAAL SKF kwam ook in de tweede wedstrijd van het seizoen niet tot winst en blijft daarmee steken op nul punten. De lange reis naar het Hoge Noorden moest gemaakt worden door SKF voor de wedstrijd tegen Nic./Alfa College uit Groningen.

Tijdens het inschieten werd al duidelijk dat het veld zijn beste tijd gehad heeft. Verschillende spelers gleden uit. Rond de korf leek het wel extra glad te zijn. Desondanks startte SKF de wedstrijd goed door op een 1-3 voorsprong te komen. Die stand werd uitgebouwd naar 5-9. Vlak voor rust ontbrak het echter aan concentratie waardoor de Groningers terug konden komen tot 8-10.

Na rust was het Daniël van Munster die doeltreffend was van afstand. Gelijk daarna was het Nic./Alfa College dat tegen scoorde, zoals dat de gehele wedstrijd al het geval was. Wanneer SKF scoorde, was het Nic./Alfa College dat direct antwoordde. De thuisploeg kwam nu echter van 8-11 op een 13-11 voorsprong die ze daarna niet meer uit handen gaf. Er werd nog geprobeerd wat te forceren door spelers te wisselen. SKF kwam nog terug tot 17-17 maar wederom scoorde Nic./Alfa College en kwam met één minuut te spelen op twee punten voorsprong, 19-17. Dit bleek ook de eindstand.

Na twee wedstrijden staat SKF nog puntloos onderaan. Zaterdag wacht een lastige uitwedstrijd in Nijeveen tegen DOS '46. SKF zal moeten stunten om de twee punten mee naar Veenendaal te nemen.

Doelpunten SKF: Bram Grijzenhout 5, Kevin IJzerman 5, Daniël van Munster 4, Karin van den Brink, Marit Wien, Sytse de Jong.