• Jeroen van der Veer

Trainersstaf topteams SKF in de steigers

VEENENDAAL Korfbalvereniging SKF heeft de trainersstaf voor haar topteams voor het volgende seizoen (2016/2017) vrijwel rond. Martijn Sprangers en Johan Rigter blijven beiden aan als hoofdtrainers van respectievelijk SKF 1 en SKF 2. Vorig jaar is een traject ingezet dat er toe moet leiden dat SKF met grotendeels spelers uit de eigen jeugdopleiding, met een jong team en met modern en aantrekkelijk korfbal de aansluiting bij de top van de landelijke Hoofdklasse hervindt. SKF, Sprangers en Rigter zien allen nog veel perspectief in deze gezamenlijke uitdaging.

Bart Scheffer zal aan de trainersstaf van SKF 1 en 2 worden toegevoegd als assistent-trainer. Met Scheffer, de afgelopen jaren als hoofdtrainer verantwoordelijk voor SKF A1, zal er meer ruimte ontstaan voor alle 3 de trainers om taken te verdelen en spelers nóg meer individuele aandacht te geven.

Johan van Beek zal met ingang van het volgende seizoen als hoofdtrainer verantwoordelijk zijn voor SKF A1. Van Beek, dit seizoen actief als trainer van SKF B1, zal daarbij geassisteerd worden door Michiel van Zanten, die deze rol ook dit jaar al bekleedt. SKF B1 tenslotte zal volgend seizoen getraind worden door Jelte de Jong. De Jong is ook dit seizoen aan dit team verbonden, samen met Johan van Beek. Volgend seizoen zal hij de rol van hoofdtrainer invullen.

,,We zijn erg blij met deze invulling," zegt Bob de Jong, bestuurslid Korfbalzaken van SKF. ,,We realiseren twee belangrijke doelstellingen: we kunnen de begeleiding van SKF 1 en 2 intensiveren en we zien talentvolle trainers vanuit onze eigen vereniging zichzelf spectaculair ontwikkelen."