• Jeroen van der Veer

Trainers GVVV en DOVO kunnen beginnen aan hun puzzel

VEENENDAAL De bal bij GVVV en DOVO rolt weer en daarmee is het voetbalseizoen 2019-2020 in Veenendaal officieel begonnen. Het wordt voor beide verenigingen een belangrijk sportjaar, want alle twee willen ze revanche nemen op afgelopen seizoen. Daaronder staat nu een dikke streep en beiden zijn uit op eerherstel.

Jeroen van der Veer

Op de eerste training bij DOVO waren veel nieuwe gezichten te bewonderen. Supporters moesten dan ook een paar keer overleggen om de juiste naam bij de juiste speler te krijgen, maar één naam wisten zij al snel te onthouden: Kevin Schmidt. De kleine spits maakte direct indruk door zijn snelheid, balbehandeling en kracht.

Het moet gezegd worden; de technische commissie van beide verenigingen verdienen een compliment. Bij DOVO moest men hard aan de slag om een vrijwel geheel nieuw elftal te formeren en op papier lijken zij daarin geslaagd. Op de eerste training was vrijwel iedereen aanwezig, inclusief de laatste aanwinst Kai Huisman, en daarbij vielen enkele spelers positief op. Zo liet verdediger Jordi Balk in een partijvorm direct van zich zien door een spijkerharde sliding op de bal en strooide de van Spakenburg overgekomen Jasper Waalkens met mooie passes.

Aan kwaliteit lijkt er geen gebrek bij DOVO, maar er wacht een lastige uitdaging. Van een groep met spelers die elkaar nog nauwelijks kent moet een hecht collectief gemaakt worden. In de derde divisie speelde het vorig jaar geen enkele rol van betekenis en dat moet aankomend seizoen veranderen, zeggen ze bij DOVO. Het woord periodetitel zingt voorzichtig rond, al wil iedereen binnen de vereniging de druk er bij de spelers afhalen.


GVVV KAN PUZZELEN Aan de andere kant van Sportpark Panhuis begon maandagavond ook GVVV aan de voorbereiding op een nieuw seizoen. Ook daar enkele nieuwkomers en dit zorgde voor genoeg gespreksstof langs het veld. Diverse opstellingen werden gemaakt en daarbij kwamen de aanwezigen allemaal op hetzelfde uit; de selectie lijkt in de breedte nog nooit zo sterk te zijn geweest. Het team van Niek Oosterlee bestaat uit veelal multifunctionele spelers en daarom waren er diverse basisformaties langs de kant te horen.

Uiteindelijk is het aan Oosterlee welke elf hij opstelt en daarbij kan hij in de oefencampagne in het begin niet zien hoe goed nieuwkomer Jesse van Nieuwkerk (Quick Boys) is. Er werd gevreesd voor een operatie, maar in het ziekenhuis bleek dat twee tot vier weken rust voldoende moet zijn om te herstellen van losse botjes in zijn gewricht.

Vorig jaar speelde GVVV een anoniem seizoen en dat moet dit jaar anders, vinden ze bij de club. De technische commissie haalde gericht spelers en kwam uit bij bijvoorbeeld Wesley Goeman, Tom Oostinjen, Corne Davelaar en Philip Ties. Allemaal spelers met een over-mijn-lijk-mentaliteit, die de voetbalmachine van GVVV moeten voorzien van extra power. Het zal dan ook puzzelen worden voor de trainer, die de juiste moertjes in de machinekamer moet aandraaien.