• Dick Gijsbertsen

'Trainen met De Wolf gaf mij het laatste duwtje'

VEENENDAAL Na vijf maanden blessureleed, was GVVV-middenvelder Simon Brouwer zaterdag weer op het veld te bewonderen. Niet om zijn individuele trainingen te doen, maar om tijdens de oefenwedstrijd tegen Breukelen minuten te maken. ,,Het einde van de revalidatie is in zicht."

Jeroen van der Veer

Het revalidatieproces bleek voor Brouwer niet alleen een gevecht tegen zijn gescheurde knieband, maar ook op mentaal vlak moest hij stappen maken. Op de training begon het negatieve hoofdstuk van zijn voetbalboek, waarbij hij opnieuw in de lappenmand kwam. ,,Op dat moment dacht ik wel even aan stoppen met voetbal. Ik was net hersteld van dezelfde blessure en toen gebeurde het opnieuw. Toch werd ik de volgende ochtend strijdlustig wakker. Ik moest terugkomen op het veld."

Terwijl hij met een blessure aan de kant zat, zag hij GVVV sukkelen. ,,Het voelde machteloos om je team te zien verliezen. Je wil graag iets kunnen betekenen, maar dat kon niet. Dat was verschikkelijk."

Onder de nieuwe trainer John de Wolf gebeurde er in januari iets wat Brouwer in zijn voetballoopbaan nog niet had meegemaakt. De 31-jarige was bijna hersteld, alleen bleef de angst. Angst dat het weer mis zou gaan in een duel. ,,Samen met De Wolf ben ik naar de clubfysio van profclub Sparta Rotterdam geweest. Hij zei mij dat ik het specifieker moest belasten."

LAATSTE MAN Oud-international De Wolf besloot Simon Brouwer enkele keren voor de training uit te nodigen en samen deden ze oefeningen. ,,Legde hij een bal in het midden en moesten we er samen tegenaan trappen. Iedereen weet hoe De Wolf als speler was, dat ging dus niet zachtjes. Die individuele trainingen gaven mij het laatste duwtje in de goede richting." Afgelopen zaterdag mocht hij tegen Breukelen warmlopen, waarna De Wolf de middenvelder in de tweede helft binnen de lijnen bracht. ,,Als laatste man", lacht Brouwer. ,,Daardoor had ik het overzicht en kon ik zelf mijn duels uitkiezen. Na zaterdag weet ik het zeker: in mijn hoofd en in de knie zit het goed."

CONTRACT De inwoner van Amerongen hoopt nu minuten in het tweede elftal te kunnen maken. ,,Zij staan bovenaan en lijken kampioen te worden. Kan ik dat ook weer mooi op mijn CV schrijven", grapt de sympathieke Brouwer. ,,Nee, zonder dollen. Daar moet ik wedstrijdfit worden en daarna kan ik weer volledig bij het eerste aansluiten."

De focus ligt daarbij op begin maart, al wil Brouwer niets overhaast doen. Als de ex-aanvoerder minuten in de benen heeft, gaan hij en GVVV opnieuw spreken over zijn aflopende contract. Beiden willen graag door, maar zijn terughoudend. ,,Het is nog maar afwachten of ik op mijn oude niveau kom. Elke wedstrijd wil ik het maximale geven. Dat was en is misschien wel mijn grootste kwaliteit. Als blijkt dat dit straks door mijn knie niet meer kan, moeten we eerlijk naar elkaar zijn. Toch ga ik er niet vanuit en verwacht ik volgend jaar met GVVV in de tweede divisie te spelen."