• BDUmedia

Tortelduifjes tegenover elkaar

VEENENDAAL De liefde voor het tafeltennis bracht Melanie Bierdrager en Jeffrey Vonk bij elkaar en het stel is ruim twee jaar samen. Ze zijn smoorverliefd, delen lief en leed, helpen elkaar buiten en binnen de sport, maar bij één wedstrijd straks niet. Als de twee aan de tafel tegenover elkaar staan. Om te beginnen donderdag 4 oktober.

Jeroen van der Veer

,,Het is verschrikkelijk", aldus de 21-jarige Bierdrager, die bij SKF-vrouwen 1 speelt en ook nog uitkomt in het tweede mannenteam van Tempo-Team uit Amsterdam. ,,Het was een kans van een op vier dat we tegen elkaar moesten spelen en het gaat ervan komen. Wij hadden dit liever niet, maar het moet dus toch."

IEDEREEN ZAG HET De twee doen vrijwel alles samen en Bierdrager is inmiddels een echte SKF'er geworden. Want tja, als je in de familie Vonk terecht komt, dan is de link naar de Veenendaalse tafeltennisvereniging al snel gelegd. Ze leerde de jongste Vonk kennen tijdens hun geliefde sport en al snel werd duidelijk dat de twee wat zouden krijgen. ,,Althans", benadrukt de 19-jarige Jeffrey Vonk. ,,Iedereen zag het, behalve wijzelf. We vonden elkaar leuk, maar durfden het niet te uiten."

STEUNEN Uiteindelijk kwam er toch een relatie, ging Bierdrager in het vrouwenteam van SKF spelen en coachen de twee tortelduifjes elkaar waar mogelijk is op wedstrijddagen. ,,Dat is het lekkere", vindt Vonk. ,,We weten beiden wat de sport voor ons betekent en kunnen elkaar steunen."

VERGETEN Als zijn vriendin over de komende strijd tussen hun twee spreekt, begint Vonk nonchalant te lachen. De wedstrijd in de tweede divisie wil hij winnen en al helemaal als het tegen Bierdrager is. ,,Ja natuurlijk wil ik dat. Melanie gaat in de competitie meer winnen dan dat ik zal doen, maar dit onderlinge potje kan ze vergeten."

GEEN AFSPRAKEN Op de vraag of Bierdrager en Vonk niet moeten afspreken om alle twee gewoon één duel te winnen, is Bierdrager helder. ,,Nee, dat zouden anderen raar vinden als ik opeens verlies en dat valt op. Haha, nee zonder gekheid. We gaan beiden voor de winst en spreken niets af."

BRENDA Waar Bierdrager met haar team speelt om promotie, moet Vonk met SKF erin zien te blijven. Twee uitersten en dat maakt het onderlinge nog leuker. In Brenda Vonk heeft Melanie in ieder geval al haar eerste supporter. ,,Zij zegt ook dat ik ga winnen en Brenda heeft er verstand van."

De 21-jarige heeft met Brenda Vonk een speciale band. Naast dat zij haar schoonmoeder is, vervult ze ook de rol als teamgenoot. ,,Met SKF Dames 1 willen we dit seizoen bij de top vier van Nederland komen. Met een beetje geluk tref je geen Den Helder in de halve finale en maak je kans op de finale. Dat is bij de vrouwen ons doel."

HANDHAVING Voor haar vriend ligt dat anders. Hij moet er simpelweg in zien te blijven met Heren 2 en hoopt het niveau aan te kunnen. ,,Ik won in de derde divisie 75 procent van mijn partijen en nu ga ik een divisie hoger. Ik wil zelf 33 procent winst zien te behalen."

Maar goed, straks... die onderlinge strijd. Vonk vs Bierdrager: ,,Schrijf maar alvast op dat ik win", sluit Vonk af, terwijl Bierdrager hem uitlacht.