Timothy to Tokyo (4): Alles draait om Tokyo, de rest is bijzaak

VEENENDAAL Het is inmiddels vijf maanden dat ik bezig ben met mijn maandelijkse blog/vlog 'Timothy to Tokyo' voor de lezers van VeenendaalseKrant.nl. Het doel van deze rubriek is om de lezers mee te nemen op reis naar het grootste sportevenement van de wereld, de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. En dit vanuit het perspectief van mij persoonlijk als topsporter.

Zeker omdat de karatesport relatief onbekend is bij het publiek vind ik het leuk om op deze manier extra aandacht te schenken aan deze prachtige sport en mijn passie. Om er voor te zorgen dat het leuk blijft en het iedere keer weer energie geeft, heb ik besloten om Timothy to Tokyo in 2019 op een andere manier vorm te geven. 

Ik ervaar dat het houden aan een vaste frequentie in dit geval stress geeft en daarmee afleiding op een negatieve manier. Dit komt omdat ik het erg lastig vind om een verhaal interessant te maken op momenten dat er geen nieuwswaardige gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 

Topsport is lang niet altijd even interessant. Het is voor 99 procent een kwestie van herhalen, herhalen, herhalen en herhalen van vaste patronen waar ik jullie als lezers niet elke keer opnieuw mee wil vermoeien. Ik wil voorkomen dat mijn items in herhaling treden en daarmee op den duur saai worden. Weer die (kracht)training, behandeling bij de fysio of het vermaak op een hotelkamer met mijn teammaatjes.

Daarnaast is het effect van een vaste frequentie dat een item soms weken na een gebeurtenis online komt. Terugblikken op een WK wat inmiddels al drie weken achter mij ligt voelt voor mij niet goed. Het moment is dan feitelijk al achterhaald en niet meer interessant. In topsport, maar zeker in de karatesport is 'timing' een cruciale factor voor succes. 

Daarom in plaats van een vaste frequentie iedere maand, kom ik vanaf nu met mijn verhaal op het moment dat er sprake is van een nieuwswaardige gebeurtenis. Hoe dit voor mijn blog/vlog uitpakt is niet te voorspellen. Er kunnen periodes zijn dat ik zichtbaar ben of juist niet. In ieder geval wil ik mij volledig op karate kunnen richten en daar waar het uiteindelijk om draait, Tokyo 2020. De rest is bijzaak.

Ik wil alle volgers van Timothy to Tokyo bedanken voor hun support in 2018 en een fantastisch 2019 wensen met vele sportieve hoogtepunten. 

Osu.

Timothy Petersen

Timothy Petersen maakt een exclusieve blog/vlog voor VeenendaalseKrant.nl. Daarin neemt de karateka uit Veenendaal de kijker/lezer mee op zijn 'Road to Tokyo', die uiteindelijk moet leiden tot een medaille op de Olympische Spelen van 2020.