Tim van Dijk wint Sportquiz Veenendaal

VEENENDAAL Sporthal West was donderdagavond het decor van de eerste editie van de Veenendaalse sportquiz. Ongeveer 120 personen streden om de titel 'de grootste sportkenner van Veenendaal'. Na de opening door de wethouder sportzaken, Frits Beckerman, werd er onder leiding van Hans Jorgen Nicolai en Sierd de Vos in vier categorieën gestreden namelijk Sportjaar Nationaal, Sportjaar Internationaal, Olympische Spelen en Sport Algemeen en Veenendaal. Voor elke categorie ontvingen de beste spelers verschillende prijzen.

De titel 'grootste sportkenner van Veenendaal' werd gewonnen door Tim van Dijk. Naast de eer en een enorme beker won hij een tegoedbon van Van Sloten uw sportspecialist.

De uitslagen per categorie:

Categorie 1: Sportjaar Nationaal

1e plaats: Tim van Dijk

2e plaats: Sven de Groot

Categorie 2: Sportjaar Internationaal

1e plaats: Erwin van Ravenswaaij

2e plaats: Jordy Schouten

Categorie 3: Olympische Spelen

1e plaats: Erik Wolsing

2e plaats: Ronald van Rikxoort

Categorie 4: Sport Algemeen en Veenendaal

1e plaats: Frits Beckerman

2e plaats: Hans Heikamp

Algemeen klassement:

1e plaats: Tim van Dijk

2e plaats: Ronald van Rikxoort

3e plaats: Pieter Burgwal

De wethouder Sportzaken bleek niet alleen veel over sport te praten maar er ook nog veel van te weten, hij werd achtste in het algemeen klassement en eerste in de rubriek sport Algemeen en Veenendaal. Na afloop was 'Wij doen volgend jaar weer mee' een veelgehoord geluid. Sportservice Veenendaal denkt momenteel na over een volgende editie. De totale uitslag (op nummer) staat volgende week op de website www.sportserviceveenendaal.nl