• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Teleurstelling bij VZC ondanks monsterscore

VEENENDAAL In de thuiswedstrijd tegen Utrecht heeft VZC een monsterscore neergezet en desondanks waren er na afloop geen blije gezichten. De 20-5 overwinning deed overkomen alsof het met speels gemak ging -en dat ging het soms ook-, maar toch bleef er na het waterpoloduel een bittere nasmaak hangen. 

Jeroen van der Veer

De bezoekers stonden en staan laatste in de competitie en krijgen vrijwel iedere week veel tegendoelpunten. Het was voor coach Niels Aartse dan ook vrij pittig om zijn spelers gemotiveerd te krijgen. ,,Je roept vooraf dat je scherp moet beginnen, dit de duels zijn waarin je veel kunt scoren en vertrouwen kunt tanken en dan begin je eenmaal zo'n wedstrijd en is het echt slappe hap. Ik kan daar niet bij met mijn hoofd."

De coach keek het even aan en wisselde vervolgens al in de eerste periode zijn gehele ploeg. Een duidelijk signaal, die maar door een enkeling serieus werd opgepikt. Pas nadat dit deel van de wedstrijd met 3-2 werd gewonnen, ging de VZC-machine iets meer draaien.  

Het liep eenvoudig uit en de bezoekers leken zo nu en dan wel een bij elkaar gezocht campingelftal. Hierdoor had VZC regelmatig een man-meersituatie, maar was het niet altijd even nauwkeurig.

,,Aan zo'n wedstrijd heb je niets. Het is voor het publiek niet leuk, voor mijn spelers niet, voor de tegenstander niet en ook voor mij niet", aldus Aartse direct na de zaterdagavondwedstrijd. ,,Ik ben bloedfanatiek en wil dan zo'n ploeg vernederen. Dat laten wij na en daardoor ben ik nu gewoon echt boos. Maar goed, straks een biertje doen en dan is dat ook weer weg."

*Woensdag meer over VZC in de papieren krant.