• Ted Walker

'Teleurgesteld in de groep en in mijzelf'

VEENENDAAL Wat is er toch aan de hand met voetbalvereniging De Merino's? Het is een vraag die ook hoofdtrainer Jan Gaasbeek na de 2-3 nederlaag tegen Enter Vooruit niet kan beantwoorden. Zijn ploeg verloor van de hekkensluiter en dat zorgt ervoor dat de oefenmeester even radeloos is. ,,Dit dreunt nog wel even door."

Jeroen van der Veer

Afgetroefd op strijdlust. Het is iets wat een ploeg niet mag overkomen en toch gebeurde het bij de Veenendalers. De bezoekers speelden wel met het mes tussen de tanden en De Merino's leek hiervan onder de indruk. De 0-2, direct na rust, was dan ook een mokerslag. ,,Dit is zo frusterend. Je gaat met de goede bedoelingen aan de tweede helft beginnen en direct ligt de bal al in het mandje. Om gek van te worden."

Na de 0-3 zorgde Joop de Bruin met twee benutte strafschoppen in blessuretijd nog wel voor de 2-3, maar de Gaasbeek-brigade mocht na de 0-2 geen moment aan de overwinning denken. ,,Het gebrek aan strijd en persoonlijke fouten breken je op. We hebben er blijkbaar moeite mee om het spel te maken en dat is een pijnlijke constatering. Ik ben dan ook teleurgesteld in de groep en in mijzelf; want we doen dit met z'n allen."