'Team Veenendaal' moet sport(ers) een boost geven

VEENENDAAL Om samen het niveau van de sport naar een hoger niveau te tillen, heeft Sportservice Veenendaal woensdagavond 'Team Veenendaal' gelanceerd. Een formatie die de sport in Veenendaal extra steun moet geven om net dat laatste stapje naar topsport te kunnen realiseren. 

Jeroen van der Veer

Tijdens de feestelijke avond in de Basiliek waren zo'n 250 man aanwezig bij de lancering van het platform, die via diverse kanalen de betrokkenen dichter bij elkaar moet brengen. 'Samen voor victorie' luidt het motto.

 

BEGELEIDEN ,,Team Veenendaal zal een bijdrage leveren aan evenementen, sporten en prestaties", laat Sportservice Veenendaal-directeur Frank Hafkamp. ,,Uiteindelijk is het doel om de sport in Veenendaal naar een hoger niveau te tillen."

Zo zijn diverse sportfanaten bij elkaar geroepen en samen vormen zij in het team diverse werkgroepen. Zo is er eentje voor evenementen, communicatie, verbinding en ondersteuning. Klinkt allemaal vrij abstract, maar dat is het volgens Hafkamp niet. ,,Wij hebben enorm veel kennis in huis en willen dat delen met sportend Veenendaal. Voorheen waren er veel losse eilandjes en die verbinden wij nu. Wil een club hogerop en weet men niet waaraan het moet voldoen? Dan willen wij direct het antwoord kunnen geven en ze daarin ook begeleiden."

 

STUIVENBERG Woensdagavond kreeg atleet Maarten Stuivenberg uit handen van gastspreker Toon Gerbrands (algemeen directeur van PSV) een shirt overhandigd en daarmee was hij de eerste sporter die een boegbeeld kan zijn voor Team Veenendaal. ,,We willen van de individuele sporters één geheel maken. Een beetje zoals #TeamNL tijdens de Spelen. Dat kan hier ook in Veenendaal, want er lopen heel veel topsporters rond. Die moeten wij helpen, begeleiden, steunen en supporten. Vooral zij maken de Veenendaalse sport groot."

 

RESULTAAT Doordat het de laatste jaren zo goed met Sportservice Veenendaal gaat, heeft men een x-bedrag gereserveerd om Team Veenendaal te doen slagen. ,,Wij zetten ons in voor het creëren van kansen en het uiten van ambities van prestatiesport. Samen zoeken naar de juiste ondersteuning. Zie het als een soort wisselwerking. Als volleybal bijvoorbeeld de top wil aanvallen, willen wij daar bij helpen als dit reëel is. Als tegenprestatie kunnen zij dan volleybal clinics op scholen geven. Op die manier zoeken wij continu de verbinding."

Daarnaast heeft het ook een ander doel. Zo wil men grote evenementen naar de stad halen. Dit kan men al snel verwachten, want de verwachtingen van Hafkamp zijn hoog. ,,Wij hebben voor onszelf twee jaar uitgetrokken om dit project te doen slagen. Toch verwacht ik dat men na één jaar al resultaat ziet."