• Jeroen van der Veer

Team Veenendaal boekt eerste resultaten

VEENENDAAL Inmiddels is Team Veenendaal van Sportservice Veenendaal al enkele weken actief en de eerste resultaten zijn zichtbaar. Misschien niet altijd even duidelijk voor het grote publiek, maar achter de schermen heeft het al succes. Grote en kleine, die in de toekomst mogelijk het verschil kunnen maken. 

Jeroen van der Veer

Sportservice Veenendaal wil naast breedtesport ook prestatiesport in Veenendaal een boost geven en daarom is Team Veenendaal in het leven geroepen. Zij ondersteunen sporters en verenigingen en zoeken connecties tussen deze sporters, verenigingen en het bedrijfsleven. ,,Veenendaal is geen wereldstad, maar heeft qua sport veel te bieden. Door de juiste mensen aan elkaar te koppelen, kunnen we de stad op sportief vlak nog meer promoten."

BOEGBEELD Een mooi voorbeeld vindt Sportservice Veenendaal-directeur Frank Hafkamp de daad die zij voor Fenna Achterberg konden doen. Zij wilde zich meer op atletiek richten en is in haar tak van sport een aanstormend talent. ,,Maar ze liep vast op school. Wij als Team Veenendaal zijn toen in gesprek gegaan met hen en uiteindelijk is het gelukt. Fenna kan nu sport en studie beter combineren, doordat haar opleiding beter begrijpt waarmee ze bezig is."

Een duidelijk voorbeeld waarbij het hem in de eenvoud zit. Toch was het voor de organisatie belangrijk. ,,Anders moest ze misschien verhuizen en elders studeren en zijn wij haar in Veenendaal kwijt. Dat willen wij niet, want zo'n sporter kan een boegbeeld worden voor jonge kinderen die gaan sporten."

BADWATER Een lastigere opgave was de vraag van de waterpolomannen van VZC. Zij willen de top bereiken en dat is een realistisch doel. ,,Als er voldoende getraind kan worden. Bij hen speelt veel jong talent en ook hen willen wij hier houden. Om meer te trainen, was badwater nodig. Toen hebben wij flink wat geschoven in de planning en is het gelukt. Hierdoor konden talenten blijven, VZC harder trainen en hopelijk werpt dat straks zijn vruchten af."

CULTUUROMSLAG Een ander belangrijk punt voor Team Veenendaal is het halen van grote sportevenementen naar de stad. Daar was het EK Ultimate Frisbee al een mooi voorbeeld, maar men denkt groter. ,,Een Volvo Ocean Race is natuurlijk niet realistisch, maar wij mogen best onze vinger opsteken als grote evenementen een locatie zoeken. Dat doen we al en gaan we nog nadrukkelijker doen. Interlands, grote wedstrijden en/of evenementen. Het kan hier echt."

Daarvoor is echter wel een omslag nodig, denkt Hafkamp hardop. Die is al ingezet, maar moet nog verder doorzetten. ,,Clubs moeten het initiatief nemen en wij willen ondersteunen. Team Veenendaal heeft een enorm netwerk en met z'n allen zijn dingen sneller mogelijk. Daar moet men gebruik van maken en dan weet ik zeker dat de sport nog meer op de kaart komt. Door de individuele sporters, door de teams en verenigingen en door evenementen."