• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Tafeltennisvrouwen SKF komen op stoom 

VEENENDAAL Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen het bezoekende VTV waren er in de hal van de tafeltennissers van SKF een hoop lachende gezichten te zien. Door de maximale overwinning op de ploeg uit Nieuwegein bekleedt SKF momenteel de eerste plaats in de kampioensgroep van de eredivisie en kijkt het uit naar de wedstrijd tegen Den Helder. ,,Dat weten we echt waar we staan", aldus coach Kees Moers,

 

Jeroen van der Veer

 

In de eigen hal kende de thuisploeg een fijne meevaller. De topspeelster aan de kant van de bezoekers kon zondagmiddag niet meespelen, waardoor de kansen voor de vrouwen nog groter werden. ,,Toch baalde ik daar van", vertelde Moers na afloop van de 6-0 overwinning. ,,We wisten eigenlijk wel dat dit een wedstrijd was die we konden winnen, maar we hadden graag tegen haar gestaan."

 

Desondanks wisten Carla Nouwen, Alice Barendregt en Tali Cohen er een mooie middag van te maken. Alle drie de vrouwen wonnen hun wedstrijden en lieten op sommige momenten hele goede dingen zien, zag ook Moers. ,,De overwinning is eigenlijk geen moment in gevaar gekomen. Oke, zij hadden een hele jonge ploeg, maar daar kijk ik niet naar. Mijn speelsters hebben het goed gedaan en ook deze wedstrijd weer bijgeleerd."

 

Daarmee doelt hij vooral op Tali Cohen, die het in haar wedstrijd tegen de jonge speelster uit Nieuwegein lastig had. Bij een stand van 4-0 moest zij het vijfde punt proberen binnen te slepen, maar dit ging met veel pijn en moeite. ,,Vorig jaar had zij deze partij verloren en nu trok ze hem toch nog naar zich toe. Voor mij was dit mooi om te zien, want dat betekend dat er progressie is geboekt." De partij won Cohen met 3-2 en daarbij liet ze zien over een enorme weerstand te beschikken. Mede door de aanmoedigingen van het publiek in Veenendaal, won Chohen de beslissende pot. ,,Een groot compliment naar haar toe", sprak Moers trots.

 

De laatste wedstrijd, die Alice Barendregt mocht spelen, werd een eenvoudige. Door drie gewonnen partijen (11-4, 11-9 en 11-7) kon SKF met een glimlach onder de douche springen. ,,We raken steeds meer op stoom. Nu we in de kampioensgroep zitten krijg je meer tegenstanders van formaat en dan zie je dat wij vaak de bovenliggende partij zijn."

 

En dat is nodig, want het kwartet Carla Nouwen, Alice Barendregt, Brenda Vonk en Tali Cohen wil graag de eerste of tweede plek in deze groep bemachtigen, om zich zo direct te plaatsen voor de halve finale om de landstitel. ,,Over twee weken spelen we tegen Den Helder in de kampioensgroep en met hen lijken wij uit te gaan maken of we eerste of tweede worden. Niet dat we makkelijk gaan denken over de andere wedstrijden, maar die moet je op papier kunnen winnen. Dat zijn alleen nog maar thuiswedstrijden en die spelen wij over het algemeen beter. Ja, SKF begint op stoom te raken."