Tafeltennissers SKF winnen NTTB-beker

VEENENDAAL Een mooier einde van het seizoen konden de tafeltennissers van SFK zich niet wensen. Bij de Final Four in 's-Hertogenbosch waren de Veenendaalse mannen de sterkste van een kwartet ploegen. In de finale werd Red Stars uit Venray aan de kant gezet.

 

Michel Keulstra

 

Een kwartet aan ploegen. Tenminste, dat had zo moeten zijn. Eén van de teams, Disnierats, had echter te maken gehad met een sterfgeval en was als een gevolg daarvan niet komen opdagen. Dat was de tegenstander in de halve finale geweest van de SKF mannen. Op deze manier gingen zij dus zonder te spelen door naar de finale. ,,We gingen zo wel naar de finale, maar dit was natuurlijk niet de manier waarop je dat wil. Erg voor Disnierats dat zij dit hebben moeten doorstaan. Aan onze kant is het jammer voor Jeffrey Vonk, want die zou eigenlijk de halve finale spelen", zegt kopman van de SKF-formatie Arnoud Meijer.

In de finale moest de Veenendaalse ploeg het opnemen tegen Red Stars uit Venray. En het werd een wedstrijd die qua scoreverloop op en neer ging. Pieter van den Berg verloor zijn eerste wedstrijd met 3-2 van Kas van Oost, terwijl Meijer zelf in de partij daarna met duidelijke cijfers won van Tom Thijssen. Yannick Raaijmakers zorgde er met een 3-1 overwinning op Robert van den Bosch voor dat SKF weer een voorsprong nam. Dat duurde echter niet lang, want in de vierde wedstrijd ging ook Meijer onderuit tegen Kas van Oost. In de laatste wedstrijd wist Pieter van den Berg met duidelijke cijfers te winnen van Tom Thijssen en zo sleepte hij de Final Four binnen voor SKF.

,,Pieter, Yannick en ik winnen alle drie een pot. Dus dit was een echte teamprestatie. Pieter en ik verloren allebei wel terecht van Kas van Oost, die sterk stond te spelen bij hun. Al met al is dit een mooi einde aan een goed seizoen en alweer een mooie opmaat naar de uitdaging die we komend seizoen hebben. Dan is het doel om te promoveren naar de Eredivisie", spreek kopman Arnoud Meijer de ambities van het team uit.