• Astrid Meyer
  • Astrid Meyer
  • Astrid Meyer
  • Astrid Meyer
  • Astrid Meyer

't Speelkwartier gaat naar landelijke finale schoolzwemkampioenschap

VEENENDAAL Zes leerlingen van basisschool 't Speelkwartier zullen Veenendaal vertegenwoordigen op de landelijke finale van het schoolzwemkampioenschap 2017. Volgens de Veenendaalse Zwem Club heeft de school dit jaar voor het eerst meegedaan en mag nu 24 juni naar Alblasserdam. De twee teams van de Montessorischool uit Houten eindigden afgelopen zaterdag in het Valleibad op de derde en eerste plaats en 't Speelkwartier behaalde de tweede plek.

Drie Veenendaalse scholen waren vertegenwoordigd bij de meer dan honderd kinderen van elf scholen uit de provincie Utrecht en twaalf scholen uit Noord-Holland op de regionale wedstrijd. De groepjes van twee kinderen uit de onderbouw, twee uit de middenbouw en twee uit de bovenbouw streden om deelname aan de landelijke finale. De Vuurvlinder, Aan de Basis en 't Speel-Kwartier wisten zich eerder dit jaar te plaatsen voor deze regionale wedstrijd na de Veenendaalse schoolzwemkampioenschappen.

WEDSTRIJD Onder luid applaus en de aanwezige ouders, familie, juffen en meesters begon de wedstrijd met een estafette, waarna de kinderen individueel de snelste tijd moesten zwemmen. De eindtijden samen bepaalden de uiteindelijke score per school. Terwijl de jury alles ging uitrekenen, mochten de kinderen de middag afsluiten met een vlottenrace. Hierbij moesten twee zwemmers één passagier naar de overkant brengen, waar de rest van de groep in het water sprong om het vlot zo snel mogelijk weer terug te zwemmen. Montessorischool Aan de Basis eindigde deze regionale wedstrijd op de zesde plek en De Vuurvlinder behaalde de vijfde plaats.