• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

SV Panter weet het net veertien keer te vinden

VEENENDAAL Dat het van Oranje Wit ging winnen was voor SV Panter eigenlijk al wel duidelijk, maar dat het zo eenvoudig ging hadden de spelers niet gedacht. Na negentig minuten voetballen was veertien keer het net gevonden en omdat de bezoekers ook mochten scoren, kwam de eindstand op 14-1. ,,Dit is voor niemand leuk."

Jeroen van der Veer 

Het was eigenlijk te merkwaardig voor woorden. Oranje Wit begon de wedstrijd met tien man, de bezoekers hadden iemand van 51 jaar in de basis (die overigs een van de beste was) en in de eerste helft lagen de spelers vaker op de grond dan dat ze naar elkaar overspeelden. De uitploeg kreeg dan ook regelmatig de lachers op hun hand, terwijl SV Panter er vrolijk doorheen voetbalde. 

Kevin Krikke opende het doelpuntenfestijn, waarna voor rust ook Xander Schut (3), Gerrold van Geenhuizen en Stefan Lodder scoorden. ,,Tja, wat moet ik zeggen", zei Panter-speler Aron de Kaste na afloop. ,,Dit is nou eenmaal de vierde klasse. Je hebt goede ploegen, maar ook hele slechten."

In de laatste categorie kon Oranje Wit zonder twijfel worden ingedeeld. De ploeg probeerde het wel, maar de gasten hadden simpelweg niet de kwaliteit om iets leuks met de bal te doen. Toch kreeg het na rust een doelpunt cadeau van de Veenendalers, omdat bij hen even iedereen voor de bal stond. Reggie vd Heuvel (2x), Aron de Kaste, Martin Rozeboom, Mike Willemsen, Gerrold van Geenhuizen, Ron Juffer en Martin Rozeboom maakte het foutje echter goed. 

Vooral de treffers van Ron Juffer (uitstekende aanval) en Aron de Kaste (hakbal) waren de hoogtepuntjes van de wedstrijd. ,,Ik dacht de bal te kunnen koppen", analyseert De Kaste zijn goal. ,,Dat lukte niet en toen ik op de grond lag, gooide ik mijn voet omhoog. Via mijn hak verdween die alsnog in het doel. Ach, lachen toch? Gelukkig komen straks de echte potjes en krijgen we tegenstand, want met alle respect voor Oranje Wit; dit was niet leuk."