• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Strijdend Veenendaal wint derby van VRC

VEENENDAAL ,,Zij gaven 125 procent en wij kwamen nog niet eens aan de 100 procent. Ja, dan leg je het af." VRC-trainer Kees van Rijswijk baalt. Als nummer drie van de ranglijst had zijn ploeg een korte reis af te leggen. Er werd namelijk uit gespeeld bij stadsgenoot vv Veenendaal, dat voor de wedstrijd op de zevende plaats stond. Eén waarin dus een goed resultaat werd verwacht. Niets bleek minder waar. Het was namelijk de thuisploeg die met de overwinning aan de haal ging. 3-1 was het uiteindelijke verdict.

 

Michel Keulstra

 

Die procenten waar VRC-trainer Van Rijswijk over sprak, hadden vooral betrekking op de tweede helft. Waar in de eerste helft al vuurwerk werd verwacht, bleef dat uit. ,,We hadden afgesproken om vv Veenendaal meteen vast te zetten, maar daar was vrij weinig van te zien in de eerste helft. Het was allemaal redelijk tam. Niet alleen van onze kant, maar ook bij hun zat het gif er nog niet in", aldus van Rijswijk.

Waar het spel van de uitploeg echter samen ging met een doelpuntloze 45 minuten, daar scoorde de thuisploeg wel. Het was oud-VRC'er Luuk van de Lustgraaf die Sportpark de Groene Velden na een minuut of twintig liet juichen. Hij anticipeerde goed na het verkeerd terug koppen van een verdediger van VRC. Zijn lob die daarop volgde, luidde de 1-0 in van Veenendaal. Tot vreugde van diens trainer Arco van Elst: ,,Heel lekker voor Luuk dat hij scoort als oud-speler van VRC."

Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam, was VRC wakker en creëerde het ook kansen. De ploeg scoorde zelfs een paar minuten voor rust, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Curieus moment Even daarvoor had er zich echter een belangrijk moment afgespeeld. Een aanvaller van VRC kon alleen af op de keeper, maar een sliding op de bal zorgde er dat er geen schot gelost kon worden. Tot ongeloof van de aanhang van de thuisploeg zag de scheidsrechter hier echter een overtreding in. Omdat het ook om een doorgebroken speler ging, werd voor het ergste gevreesd. De scheidsrechter trok gek genoeg echter de gele kaart.

Beide trainers snapten hier niet veel van. ,,Voor mij was het ook duidelijk dat eerst de bal werd gespeeld. Dus het was geen overtreding. Maar als die dan fluit, dan moet het ook rood zijn. Daaraan kun je zien dat de scheidsrechter waarschijnlijk niet zeker was van zijn beslissing", zegt Veenendaal-trainer Arco van Elst. Zijn collega-trainer aan de andere kant beaamde dat: ,,Ik kon niet goed zien of de bal eerst werd gespeeld, maar als hij fluit dan is het ook gewoon rood. Dat is de consequentie", aldus Van Rijswijk.

In de tweede helft werd met meer beleving gespeeld. Vooral aan de kant van Veenendaal en dat resulteerde na een uur spelen zelfs in de 2-0. Opnieuw was het oud-VRC'er Van de Lustgraaf die het net wist te vinden. Lang kon de thuisploeg echter niet van de grotere marge genieten, want een minuut later stond het alweer 2-1 door een doelpunt van Ruben Rentenaar.

Genadeklap Dit doelpunt zorgde ervoor dat VRC de overhand nam. Daarom kwam de klap ook aan toen Jordy van Olderen in de 70e minuut in twee instanties de 3-1 maakte. ,,Na die 2-1 kregen wij nieuwe energie. De 3-1 was dan ook echt een mokerslag. Het geloof ebde daarna ook wel weg bij mijn spelers. We hebben vandaag terecht verloren, maar ook van onszelf. Volgende week wacht er weer een nieuwe wedstrijd en dan moeten we er gewoon weer staan", aldus van Rijswijk.