• Henne Oostermeijer is per direct lid van de technische commissie van DOVO.

    Ted Walker

Strateeg Oostermeijer op zoek naar antwoorden bij DOVO

VEENENDAAL Een interessant traject, zo noemt Henne Oostermeijer zijn functie bij DOVO als lid van de technische commissie. Jarenlang stond de inwoner van Veenendaal als trainer op het veld bij onder andere De Merino's, maar door zijn ja-woord aan de Veenendaalse derde divisionist gaat dat nu veranderen. De strateeg gaat zich bezighouden met het vormgeven van de A-selectie. ,,We roepen al jaren dat we naar de tweede divisie willen, maar met welke visie? Een antwoord op die vraag wil ik gaan vinden en daarmee aan de slag gaan."

Jeroen van der Veer

Toen de oefenmeester bekend maakte te stoppen bij De Merino's, koos Oostermeijer er bewust voor om even geen club te hebben. Dit seizoen bleven aanbiedingen uit en omdat de Veenendaler nooit zelf solliciteert, leek Oostermeijer ook aankomend seizoen niet aan een club verbonden te zijn. Tot de vraag vanuit DOVO kwam op deel te nemen aan de technische commissie. ,,Ik heb zeker nog geen afscheid genomen van het trainerschap, maar de uitdaging bij DOVO vind ik een mooie."

PERSOONLIJKHEID Een uitdaging gaat het zeker worden. Al jaren hunkert de club waar Oostermeijer als speler actief was naar succes, maar DOVO mist de boot naar de tweede divisie. ,,Waar ligt dat aan", vraagt de Veenendaler zich hardop af. ,,Die vraag vind ik interessant. Wat is de visie, wat willen we, hoe gaan we dat bereiken en waarom lukt het steeds niet? Vraagstukken die ik graag beantwoord zie."

Daarnaast is het een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat er in samenspraak met Peter van den Top en Wim van den Bosch een goede selectie komt te staan. ,,Daarbij wil ik veel verder kijken dan namen. Ik wil de voetballer persoonlijk kennen. Past 'ie bij de club en wat voor karakter heeft hij? Daarnaast heb je in een team een goede balans nodig. Niet alleen goede voetballers, maar ook persoonlijkheden."

INTERESSANT TRAJECT De selectie voor volgend seizoen is zo goed als rond, al is de driemansformatie nog wel bezig om twee versterkingen te halen. Zijn deze er, dan gaat de technische commissie al aan de slag voor het seizoen daarop. ,,Ik wil niet dat we achter de feiten aanlopen. De trainer heeft dan een aflopend contract en stel hij gaat weg, dan moet je in december al weten wie zijn opvolger wordt. Je moet namelijk zorgen dat de selectiespelers met de trainer matchen en andersom. Dat zijn allemaal zaken waarmee ik mij bezig ga houden en ik moet in die rol gaan groeien. Voor mij is dit ook nieuw en ik vind het een interessant traject."

UITDAGING Maar nu houdt Oostermeijer zich vooral bezig met mensen leren kennen, veel spreken met huidige selectiespelers, zijn netwerk vergroten en vooral veel kritische vragen stellen. ,,Op dit moment vraag ik meer dan dat ik wat zeg. Ik wil weten hoe bepaalde lijnen lopen, waarom we de boot missen en wat er beter kan. Ik wil het beter kunnen onderbouwen, dat vind ik belangrijk in mijn rol. Daarbij is samenwerken met de technische staf ook heel belangrijk. Heeft iedereen hetzelfde doel? Dan ook een gezamenlijke zienswijze om daar naar toe te gaan."